Στα χέρια του FBI ο 23χρονος που σταμάτησε την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση

ΚΟΣΜΟΣ

Στα χέρια του FBI ο 23χρονος που σταμάτησε την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Υπό κράτηση τέθηκε από το FBI ο 23χρονος Βρετανός ερευνητής που σταμάτησε τον Μάιο την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση με τον ιό «WannaCry». Ο Μάρκους Χάτσινς κατηγορείται για την ανάμειξή του σ’ ένα άλλο κακόβουλο λογισμικό που είχε χρησιμοποιηθεί για κλοπή τραπεζικών στοιχείων και στοιχείων πιστωτικών καρτών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να βοήθησε στην ανάπτυξη και διάδοση του […]

04.08.2017 | 10:12

Υπό κράτηση τέθηκε από το FBI ο 23χρονος Βρετανός ερευνητής που σταμάτησε τον Μάιο την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση με τον ιό «WannaCry».

Ο Μάρκους Χάτσινς κατηγορείται για την ανάμειξή του σ’ ένα άλλο κακόβουλο λογισμικό που είχε χρησιμοποιηθεί για κλοπή τραπεζικών στοιχείων και στοιχείων πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να βοήθησε στην ανάπτυξη και διάδοση του ιού Kronos την περίοδο μεταξύ Ιουλίου 2014 και Ιουλίου 2015.

Τότε τα θύματα είχαν λάβει ένα «μολυσμένο» έγγραφο Word που όταν το άνοιγαν έδιναν εν αγνοία τους τη δυνατότητα στους χάκερ να κλέψουν χρήματα βάζοντας χέρι στους κωδικούς που είχαν για το internet banking.

Ο 23χρονος συνελήφθη στο Λας Βέγκας, όπου πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες δύο μεγάλα συνέδρια ερευνητών πληροφορικής , τα Black Hat και Def Con- που προσελκύουν και χάκερ. Στο δικαστήριο ψέλλισε μόνον κάποιες μονολεκτικές απαντήσεις στις λίγες ερωτήσεις που του έθεσε ο δικαστής.

Exit mobile version