Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στις φλόγες τυλίχθηκε και η Λέσβος: “Είναι ξεκάθαρα εμπρησμός”
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις φλόγες τυλίχθηκε και η Λέσβος: “Είναι ξεκάθαρα εμπρησμός”

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στη Λέσβο, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Γέρας – Πλωμαρίου που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Ν. Μπαμπάκος, μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ εξέφρασε τη βεβαιότητα του για εμπρησμό. «Πρόκειται για εμπρησμό. Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4.30 το απόγευμα, […]

l1

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στη Λέσβο, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Γέρας – Πλωμαρίου που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Ν. Μπαμπάκος, μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ εξέφρασε τη βεβαιότητα του για εμπρησμό.

l2

«Πρόκειται για εμπρησμό. Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4.30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπο», είπε.

Οι φλόγες μαίνονταν όλη τη νύχτα, ενώ απειλήθηκαν και σπίτια.

Αυτή τη στιγμή αναζωπυρώσεις υπάρχουν κυρίως στην περιοχή του Καριώνα.

l3

Επίγειες δυνάμεις που έφθασαν στο νησί ακόμα και από την Αθήνα, τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, αλλά και ειδικά οχήματα που ήρθαν στη Μυτιλήνη από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής σήμερα το πρωί, βοηθούν στην κατάσβεση.

Πάντως η εικόνα είναι καλύτερη τώρα.

l5

Λαγονήσι: Μεγάλες ζημιές- Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Το μέτωπο στο Λαγονήσι πάντως βρίσκεται σε ύφεση, αφού προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σπίτια, οχήματα και χωράφια.

Τρεις πυροσβέστες που έχουν υποστεί εισπνευστικά εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 251 ΓΝΑ. Και οι τρεις εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των καπνών.

Ο ένας πυροσβέστες φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις