Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δεύτερος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου- Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ!
ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου- Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ!

Άλλος ένας θάνατος λόγω επιπλοκών από λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων το μεσημέρι της Πέμπτης. Και το δεύτερο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου είναι ηλικιωμένη από την περιοχή της Αργολίδας που εμφάνισε τη λοίμωξη με βαριά συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, […]

ddtnox1o1nvpw6dtb2xg

Άλλος ένας θάνατος λόγω επιπλοκών από λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων το μεσημέρι της Πέμπτης.

Και το δεύτερο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου είναι ηλικιωμένη από την περιοχή της Αργολίδας που εμφάνισε τη λοίμωξη με βαριά συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, και τα 12 κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι στην περιοχή της Αργολίδας. Από αυτά τα 8 περιστατικά, μεταξύ των οποίων και ένα θανατηφόρο, εκδήλωσαν βαριά λοίμωξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση.

Στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για ανθρώπους άνω των 60 ετών.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποίησε σήμερα έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο κοινό να λαμβάνει ατομικά μέτρα προστασίας για τα κουνούπια.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η χρήση εντομοαπωθητικών, η παραμονή σε κλιματιζόμενους χώρους, οι σίτες στα παράθυρα, το πρωινό πότισμα και κούρεμα θάμνων και δέντρων το πρωί, ώστε να μην δημιουργούνται εστίες στάσιμων νερών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις