Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πώς να χαμηλώσετε το σάκχαρό σας
ΥΓΕΙΑ

Πώς να χαμηλώσετε το σάκχαρό σας

Περιορίζοντας τα είδη των τροφών που μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σακχάρου και υιοθετώντας μια ισορροπημένη διατροφή είναι δυνατό να επαναφέρετε στα φυσιολογικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Ακολουθούν κάποιες βασικές συμβουλές για τον έλεγχο της κατάστασης: – Ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επιλέξτε […]

35_ygeia_4

Περιορίζοντας τα είδη των τροφών που μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σακχάρου και υιοθετώντας μια ισορροπημένη διατροφή είναι δυνατό να επαναφέρετε στα φυσιολογικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Ακολουθούν κάποιες βασικές συμβουλές για τον έλεγχο της κατάστασης:

– Ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επιλέξτε αερόβια, όχι απαραίτητα έντονη άσκηση, όπως το περπάτημα και το τζόκινγκ

– Αν είστε υπέρβαροι, θα πρέπει να χάσετε ακόμη μερικά κιλά. Για μερικούς ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2, το να χάσουν 5 ή 10 κιλά μπορεί να κάνει τη διαφορά στον έλεγχο του διαβήτη ή ακόμα και στην ανάγκη για φάρμακα.

– Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει άμεση αύξηση του σακχάρου στο αίμα και στη συνέχεια μια κατακόρυφη πτώση λίγες ώρες αργότερα. Είναι καλύτερο να πίνετε μέτριες ποσότητες και να συνοδεύετε με κάποια στερεά τροφή το ποτό σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις