Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Μπλόκο” στους Βρετανούς τουρίστες από τους ξενοδόχους μετά τα όργια που δυσφημίζουν την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

“Μπλόκο” στους Βρετανούς τουρίστες από τους ξενοδόχους μετά τα όργια που δυσφημίζουν την Ελλάδα

Δραστικά μέτρα αρχίζουν να παίρνουν οι ξενοδόχοι μετά τα όργια που σημειώνονται στα ελληνικά νησιά από νεαρούς τουρίστες. Στα Μάλια της Κρήτης που έκαναν την αρχή, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων μπλόκαραν περίπου 10.000 κρατήσεις νέων τουριστών, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν οικογένειες από άλλες αγορές της Ευρώπης και να αλλάξουν το προφίλ του προορισμού. Σύμφωνα με […]

066687_5

Δραστικά μέτρα αρχίζουν να παίρνουν οι ξενοδόχοι μετά τα όργια που σημειώνονται στα ελληνικά νησιά από νεαρούς τουρίστες.

Στα Μάλια της Κρήτης που έκαναν την αρχή, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων μπλόκαραν περίπου 10.000 κρατήσεις νέων τουριστών, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν οικογένειες από άλλες αγορές της Ευρώπης και να αλλάξουν το προφίλ του προορισμού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Χερσονήσου, κ. Ευθύμιου Μουντράκη, στους Times, η περιοχή έχει δώσει το ελεύθερο στους τουρ οπερέιτορ να καθιερώσουν μια εικόνα εντελώς ξένη σε αυτό που πραγματικά είναι τα Μάλια.

Τα Μάλια δεν είναι για σεξ, ναρκωτικά και ο,τιδήποτε συμβεί, τονίζει ο κ. Μουντράκης, αλλά ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός της Κρήτης που φέρνει έσοδα εκατομμυρίων ευρώ στο νησί.

Τα ξενοδοχεία ήδη από το 2018 δίνουν προτεραιότητα στις οικογένειες, κυρίως από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία. To 95% των ξενοδοχείων αποφάσισαν να μην υπογράψουν συμφωνία με πρακτορεία που φέρνουν νεαρούς Βρετανούς.

Περισσότερες από 6 εκατ. κρατήσεις εκτιμάται ότι γίνονται ετησίως στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων, κυρίως από βρετανούς τουρ οπερέιτορ.

Οι Αρχές αναφέρουν οτι έχουν πραγματοποιήσει 189 συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες είναι νόμιμες στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και για τα επικίνδυνα αέρια γέλιου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις