Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ποιος είναι αυτός ο τύπος, που κατάφερε να ξεπεράσει στα πλούτη τον Μπιλ Γκέιτς
PLUS

Ποιος είναι αυτός ο τύπος, που κατάφερε να ξεπεράσει στα πλούτη τον Μπιλ Γκέιτς

Στην κορυφή της λίστας με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου δεν βρίσκεται πια  ο Μπιλ Γκέιτς, αλλά ο Τζεφ Μπέζος. Ο Τζεφ που πήγε στο πανεπιστήμιο του Πρίστον και πήρε πτυχίο μηχανικής συνέλαβε  την ιδέα της Amazon, μετοχή που μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο εκτοξεύθηκε άνω των 15 δολαρίων κάνοντάς τον πάμπλουτο. Η περιουσία του 53χρονου ξεπερνά […]

dfvwitwuwaqwcvo

Στην κορυφή της λίστας με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου δεν βρίσκεται πια  ο Μπιλ Γκέιτς, αλλά ο Τζεφ Μπέζος.

Ο Τζεφ που πήγε στο πανεπιστήμιο του Πρίστον και πήρε πτυχίο μηχανικής συνέλαβε  την ιδέα της Amazon, μετοχή που μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο εκτοξεύθηκε άνω των 15 δολαρίων κάνοντάς τον πάμπλουτο.

Η περιουσία του 53χρονου ξεπερνά τα 90 δις. ευρώ, ενώ του Μπιλ Γκέιτς υπολογίζεται στα 89 δις. Ευρώ.

Ο Τζεφ Μπέζος γεννήθηκε 19 Ιανουαρίου 1964 στην πόλη Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ.

5--2-thumb-large

Ο μπαμπάς του ήταν μόλις 19 χρόνων όταν άφησε την μητέρα του που ήταν ανήλικη. Παντρεύτηκαν όταν φοιτούσαν ακόμα στο λύκειο, όμως τα ξενύχτια του και το αλκοόλ ήταν λόγος να διαλυθεί ο γάμος μόλις 17 μήνες μετά.

upl560bc25ebc533

Η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε τον Μιγκέλ Μπέζο, με μακρινή καταγωγή από την Ελλάδα, ο οποίος υιοθέτησε τον Τζεφ και του έδωσε το επίθετό του.

Ο Μπέζος ίδρυσε την Amazon στο γκαράζ του σπιτιού του. Την ιδέα την συνέλαβε το 1995 σε ένα ταξίδι που έκανε από το Σιάτλ στη Νέα Υόρκη.

bezos_wife

Εκεί έγραψε τους βασικούς άξονες ενός επιχειρηματικού σχεδίου για μια εταιρεία που θα πουλούσε βιβλία μέσω διαδικτύου.

Άφησε λοιπόν τη δουλειά του και έκανε το γκαράζ του σπιτιού του ηλεκτρονικό κατάστημα, το γνωστό Amazon.

Jeff Bezos, founder, CEO and chairman of Amazon.com, stands with one of the company's trademark door-desks at the company's Seattle headquarters, Thursday, March 11, 2004. A decade after its founding, the Internet retailing giant has experienced more dizzying ups and downs than most companies experience in decades of doing business. Bezos says it's still way too early to say whether Amazon is getting close to a phase that could be called business as usual. (AP Photo/Andy Rogers)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις