Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / 17 δημοσιογράφοι της Cumhuriyet στο εδώλιο
ΚΟΣΜΟΣ

17 δημοσιογράφοι της Cumhuriyet στο εδώλιο

17 δημοσιογράφοι της τουρκικής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet κάθονται σήμερα στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας ποινές έως και 43 ετών κάθειρξης, αν κριθούν ένοχοι. Οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι βοήθησαν το PKK και το κίνημα του εξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που η κυβέρνηση Ερντογάν θεωρεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τη δίκη ως […]

3000

17 δημοσιογράφοι της τουρκικής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet κάθονται σήμερα στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας ποινές έως και 43 ετών κάθειρξης, αν κριθούν ένοχοι. Οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι βοήθησαν το PKK και το κίνημα του εξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που η κυβέρνηση Ερντογάν θεωρεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τη δίκη ως επίθεση στην ελευθερία του Λόγου και τις κατηγορίες ως χαλκευμένες, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το όλο θέμα είναι μια απόπειρα της κυβέρνησης να αντικαταστήσει το ΔΣ της εφημερίδας με πρόσωπα φιλικά προς την ίδια. Είναι γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα AKP προσπαθεί εδώ και χρόνια να διαλύσει ή να πάρει με το μέρος του τον αντιπολιτευόμενο Τύπο. Μέχρι δε τον περασμένο Μάρτιο οι αρχές είχαν κλείσει 173 επιχειρήσεις ΜΜΕ, με συνέπεια να χάσουν πάνω από 2.500 δημοσιογράφοι τις δουλειές τους, ενώ ανακλήθηκαν οι δημοσιογραφικές ταυτότητες 800, σύμφωνα με στοιχεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις