Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις ο απεγκλωβισμός του ορειβάτη από τον Όλυμπο (photos)
ΕΛΛΑΔΑ

Από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις ο απεγκλωβισμός του ορειβάτη από τον Όλυμπο (photos)

Περίπου δώδεκα ώρες και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, πάλευαν οι άνθρωποι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για να προσεγγίσουν τον ορειβάτη που είχε παγιδευτεί για τρεις μέρες σε ορθοπλαγιά στα Καζάνια του Ολύμπου. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης, με τον Ρουμάνο ορειβάτη να είναι καλά στην υγεία του, φανερά […]

oreivaths1-1500451753

Περίπου δώδεκα ώρες και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, πάλευαν οι άνθρωποι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για να προσεγγίσουν τον ορειβάτη που είχε παγιδευτεί για τρεις μέρες σε ορθοπλαγιά στα Καζάνια του Ολύμπου.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης, με τον Ρουμάνο ορειβάτη να είναι καλά στην υγεία του, φανερά όμως εξαντλημένος.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 11 διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέλη του Τμήματος Ορεινής Διάσωσης από την Κεντρική Διοίκηση της ΕΟΔ στη Θεσσαλονίκη και το παράρτημα της Κοζάνης.

oreivaths-1500451753

Το χρονικό

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κινητοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν και έλαβε κλήση για βοήθεια. 

Ταυτόχρονα ενημέρωσε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ κινητοποιήθηκαν και τέσσερις διασώστες που βρίσκονταν στο οροπέδιο των Μουσών στον Όλυμπο.

Οι συνθήκες που επικρατούσαν στο βουνό ήταν εξαιρετικά δύσκολες, με έντονες χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς με αποτέλεσμα μετά από αρκετές ώρες προσπαθειών οι διασώστες να υποχωρήσουν. 

oreivaths2-1500451748

Δύο μάλιστα από αυτούς τραυματίστηκαν.

Στην περιοχή έφτασε και το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, το οποίο ξεκίνησε να επιχειρεί την Κυριακή το πρωί ενώ είχαν επικοινωνία μέσω τηλεφώνου με τον άντρα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής.

Δυστυχώς όμως ούτε και την Κυριακή οι συνθήκες επέτρεψαν στους διασώστες να τον προσεγγίσουν.

Το βράδυ της Δευτέρας τελικά, νέο κλιμάκιο 11 διασωστών μετέβη στον Όλυμπο για την υποστήριξη της επιχείρησης και τελικά χθες το βράδυ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σώο και αβλαβή τον ορειβάτη. 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις