Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σύνοδος G20: Τα βλέμματα όλων στην πρώτη χειραψία Τραμπ- Πούτιν (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος G20: Τα βλέμματα όλων στην πρώτη χειραψία Τραμπ- Πούτιν (pics-vid)

Με καθυστέρηση άρχισε η άφιξη των ηγετών στη σύνοδο της G20, καθώς οι εξοργισμένοι διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει το Αμβούργο, ανάγκασαν τις αυτοκινητοπομπές να σταματήσουν για κάποια ώρα. Χαρακτηριστικό της επικίνδυνης κατάστασης, είναι πως η Μελάνια Τραμπ δεν μπορεί να βγει από το κατάλυμα της καθώς δεν της το επιτρέπει η ασφάλεια. Εκπρόσωπος της Μελάνια […]

trump-poutin-xeirapsia

Με καθυστέρηση άρχισε η άφιξη των ηγετών στη σύνοδο της G20, καθώς οι εξοργισμένοι διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει το Αμβούργο, ανάγκασαν τις αυτοκινητοπομπές να σταματήσουν για κάποια ώρα.

Χαρακτηριστικό της επικίνδυνης κατάστασης, είναι πως η Μελάνια Τραμπ δεν μπορεί να βγει από το κατάλυμα της καθώς δεν της το επιτρέπει η ασφάλεια. Εκπρόσωπος της Μελάνια Τραμπ δήλωσε: «Δεν έχουμε πάρει το ΟΚ από την αστυνομία να βγούμε από το κτίριο».

Την είδηση έδωσε μέσω Twitter δημοσιογράφος.

Η σύνοδος ξεκίνησε με την Άνγκελα Μέρκελ ως οικοδέσποινα να υποδέχεται τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των είκοσι πλουσιότερων χωρών του πλανήτη, με διαφορετικό στυλ, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

trumpleaving1 trumpleaving2

Η καγκελάριος, ήταν ιδιαίτερα θερμή με κάποιους, ενώ με τους υπόλοιπους όχι και τόσο, διάθεση που δεν την ενδιέφερε και πολύ να κρύψει.

Η επίμαχη στιγμή της Συνόδου ήταν η πρώτη χειραψία που αντάλλαξαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Έσφιξαν το χέρι ο ένας του άλλου και είπαν ότι θα συναντηθούν σύντομα ιδιαιτέρως, θα ιδωθούν σύντομα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η ιδιαίτερη συνάντηση των δύο ηγετών έχει προγραμματιστεί για τις 16:45 ώρα Ελλάδας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

vt

Όταν ερωτήθηκε αν ο Πούτιν έχει πολλές ερωτήσεις να θέσει στον Τραμπ, ο Πεσκόφ είπε πως έχει.

Ο Ρώσος ηγέτης ενημερώθηκε πλήρως για το ότι ο Τραμπ χαρακτήρισε χθες αποσταθεροποιητική τη συμπεριφορά της Μόσχας, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, και ότι θα λάβει υπόψη του αυτό και άλλες παρατηρήσεις από Αμερικανούς αξιωματούχους.

Αν και η Σύνοδος έχει τεράστια σημασία για τον πλανήτη, η προσοχή στρέφεται στη συνάντηση των πανίσχυρων Τραμπ- Πούτιν, με κύρια θέματα το ουκρανικό και τη συριακή κρίση.

juncker_10 tusk_18 vladput macron1_14 macron2_11 may_14 saudi_2 turkish_6
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις