Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Όσα πρέπει να ξέρεις για το σωστό one night stand του καλοκαιριού
PLUS

Όσα πρέπει να ξέρεις για το σωστό one night stand του καλοκαιριού

Οι πιθανότητες για σεξ της μίας βραδιάς το καλοκαίρι αυξάνουν κατακόρυφα σε σχέση με οποιαδήποτε εποχή του χρόνου/ To one night stand όμως, δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Έχει κανόνες και πρέπει να τους ξέρεις. Υποτίθεται ότι το κάνεις για να περάσετε καλά. Ο γενικός κανόνας «Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να συμμετάσχει σε […]

one-night-stand-zodia

Οι πιθανότητες για σεξ της μίας βραδιάς το καλοκαίρι αυξάνουν κατακόρυφα σε σχέση με οποιαδήποτε εποχή του χρόνου/

To one night stand όμως, δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Έχει κανόνες και πρέπει να τους ξέρεις.

Υποτίθεται ότι το κάνεις για να περάσετε καλά.

Ο γενικός κανόνας

«Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να συμμετάσχει σε ένα one-night stand», συμβουλεύει η Catherine Toyooka, ψυχολόγος, σεξολόγος και εισηγήτρια σεμιναρίων για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.. «Πάρα πολλοί νέοι άντρες δείχνουν να έχουν ξεχάσει το βασικό ρόλο του αρσενικού στο ερωτικό κάλεσμα. Δεν ξέρουν πώς να δράσουν, φοβούνται μήπως απορριφθούν, έχουν ηθικούς φραγμούς, τείνουν να γίνουν πολύ σχολαστικοί και αναλυτικοί σε σχέση με την κατάληξη αυτής της ανεπίσημης ερωτικής συνεύρεσης και, εντέλει, αποτυγχάνουν ή απέχουν», λέει η ειδικός.

Να φερθείς με απόλυτο σεβασμό στην κοπέλα, ό.τι και αν γίνει.

Το σχέδιο προστασίας

Θα έχεις πάντα πάνω σου προφυλακτικό. Στην ανάγκη βάλε ένα σε κάθε τσέπη των ρούχων σου,  να υπάρχει.

Οι λεπτομέρειες

«Σκέψου, ζήτα και κάνε πράξη κάθε φαντασίωση που σου περνά από το μυαλό», συστήνει η Toyooka. «Το σεξ της μιας νύχτας εξυπηρετεί εξ ορισμού αυτό το σκοπό και για τους δυο παρτενέρ. Η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είναι μαζί σου εκείνη τη στιγμή για να της τάξεις αρραβώνα. Είστε στο ίδιο κόλπο παίχτες».

Απόφυγε να κάνεις σεξ με κάποια που βρίσκεται υπό την οποιαδήποτε εμφανή επήρεια. Σε κάθε περίπτωση, το one night stand πρέπει να έχει κάποια όρια νηφαλιότητας και να είναι συνειδητή απόφαση. Μην δείξεις ότι είσαι λυσσασμένος, σε καμία περίπτωση.

ΟΝΣ

Το ψηστήρι

Αν δεν ψάχνεις για κάτι σοβαρό, απλά πες της το. Αν είσαι παντρεμένος, επίσης πες το. Αν ανταποκριθεί χαλαρά και στις δυο περιπτώσεις, τότε έχεις βρει το ιδανικό ταίρι για αυτό το βράδυ. Αλλά: Δε χρειάζεται να μοιραστείς πολλές πληροφορίες.

Φύγε ηρωικά

Αν δεν έχει αυτοκίνητο, επίστρεψέ την στο σπίτι της με το δικό σου, ή πρότεινέ της να πληρώσεις το ταξί. Έχε στο μυαλό σου όμως πως οι γυναίκες που ενδίδουν στο σεξ της μιας νύχτας δεν είναι «χτεσινές». Και απόφυγε να πεις «θα σε πάρω τηλέφωνο» αν δε το εννοείς.

Το follow up

Αν έχετε περάσει όμορφα, γιατί να μην το επαναλάβετε; «Τέσσερις στις δέκα περιπτώσεις one night stand καταλήγουν σε μακροχρόνιες σχέσεις», λέει η Toyooka. Αυτό σημαίνει όμως ταυτόχρονα πως 6 στις 10 πιθανότητες να μετανιώσεις δεν έχουν κανένα απολύτως μέλλον, οπότε προτού ενθουσιαστείς και καλλιεργήσεις μια εφήμερη σχέση πάνω στους λάθος λόγους, σκέψου το λίγο καλύτερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις