Με ρυθμό πολυβόλου οι ανατινάξεις των ΑΤΜ: Νέο χτύπημα στην παραλιακή Αθηνών- Σουνίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Με ρυθμό πολυβόλου οι ανατινάξεις των ΑΤΜ: Νέο χτύπημα στην παραλιακή Αθηνών- Σουνίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Με ρυθμό… πολυβόλου ανατινάζουν το ένα μετά το άλλο τα ΑΤΜ σε Αττική, Εύβοια και Φθιώτιδα, συμμορίες που έχουν «ειδικευθεί» στην παραβίαση των Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών με την παροχέτευση υγραερίου, τη γνωστή διεθνώς μέθοδο Profraak. Τα ξημερώματα της Τρίτης, σπείρα κουκουλοφόρων ένας από τους οποίους κρατούσε καλάσνικοφ,  αιφνιδίασαν και ακινητοποίησαν τον φύλακα καφετέριας στην […]

04.07.2017 | 18:21

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με ρυθμό… πολυβόλου ανατινάζουν το ένα μετά το άλλο τα ΑΤΜ σε Αττική, Εύβοια και Φθιώτιδα, συμμορίες που έχουν «ειδικευθεί» στην παραβίαση των Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών με την παροχέτευση υγραερίου, τη γνωστή διεθνώς μέθοδο Profraak.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, σπείρα κουκουλοφόρων ένας από τους οποίους κρατούσε καλάσνικοφ,  αιφνιδίασαν και ακινητοποίησαν τον φύλακα καφετέριας στην παραλιακή Αθηνών-Σουνίου.

Δυο κουκουλοφόροι τον κρατούσαν ακινητοποιημένο και άλλοι δύο ανατίναζαν το ΑΤΜ

Ενώ δύο από τα μέλη της συμμορίας τον κρατούσαν ακινητοποιημένο, άλλοι δύο κουκουλοφόροι, πλησίασαν το ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένο στο χώρο, άπλωσαν λάστιχα παροχέτευσης αερίου και την άκρη τους συνέδεσαν με το πίσω μέρος της Αυτόματης Ταμειακής Μηχανής.

Σε λίγο ακούστηκε μια εκκωφαντική έκρηξη, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην καφετέρια.

Οι δράστες άρπαξαν τις κασετίνες γεμάτες χρήματα και επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο κλεμμένο όπου τους περίμενε συνεργός και με αυτό εξαφανίστηκαν.

Καλάσνικοφ κρατούσε και κουκουλοφόρος σε ανατίναξη ΑΤΜ στη Φθιώτιδα

Ο προβληματισμός των αξιωματικών της ΕΛΑΣ είναι μεγάλος καθώς εκτός από τη συχνότητα των βομβιστικών επιθέσεων σε ΑΤΜ έχει παρατηρηθεί ότι καλάσνικοφ κρατούσε και κακοποιός που είχε πάρει μέρος σε ανατίναξη ΑΤΜ στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Μάλιστα με αυτό είχε τρέψει σε φυγή οδηγό φορτηγού, ο οποίος είχε παραξενευτεί από τα όσα έβλεπε μπροστά του με τους κουκουλοφόρους στο ΑΤΜ και σκέφτηκε να σταματήσει.

Μόλις τη Δευτέρα η Alphafreepress, είχε παρουσιάσει ανησυχητικά στοιχεία για τη δράση των συμμοριών αυτών, που δεν αποκλείεται να δρουν σε υποομάδες με ενιαίο… συντονισμό.

Είχαν εμφανιστεί με εκκωφαντικό τρόπο στην Ελάτεια

Αφορμή είχε σταθεί το γεγονός της επανεμφάνισης με… εκκωφαντικό θόρυβο των  μελών  της συμμορίας που ανατινάζουν ΑΤΜ στην περιοχή της Φθιώτιδας και πιθανόν σε Εύβοια και Αττική.

Ξημερώματα Δευτέρας, μετά την ανατίναξη Αυτόματης Ταμειακής Μηχανής που ήταν εγκατεστημένη έξω από ΚΑΠΗ στην Ελάτεια, έφυγαν με 100.000 ευρώ, που βρήκαν στις κασετίνες του Μηχανήματος.

Πίσω τους άφησαν σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στο ΑΤΜ όσο και στο κτήριο που στεγάζει το χώρο ξεκούρασης ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Οι κάτοικοι μετά την έκρηξη πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους

Οι κάτοικοι της περιοχής, όπως έχει συμβεί και με τόσους άλλους άλλων περιοχών όπου εμφανίστηκαν και έδρασαν οι «βομβιστές των ΑΤΜ» πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους.

Οι δράστες είχαν διοχετεύσει αέριο στην πίσω πλευρά του ΑΤΜ και μετά την έκρηξη άρπαζαν τις κασετίνες και επιβιβάζονταν σε ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο, το οποίο δεν βρέθηκε.

Δυο κουκουλοφόροι- Ο ένας κρατούσε πιστόλι

Κάποιοι πρόλαβαν να δουν δύο από τους δράστες, που φορούσαν μαύρες κουκούλες.

Η προηγούμενη ανατίναξη ΑΤΜ με την ίδια μέθοδο και το ίδιο αποτέλεσμα για τους κατοίκους είχε σημειωθεί προ ολίγων ημερών στη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας.

Είχαν αρπάξει 90.000 ευρώ

Εκεί άρπαξαν από τις κασετίνες 90.000 ευρώ και διέφυγαν με αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από περιοχή της Αττικής και το οποίο μετά τη διαφυγή τους έριξαν μέσα στη θάλασσα για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους.

Αφήνουν πίσω τους συντρίμμια

Σε άλλες περιπτώσεις τα χρήματα καταστρέφονται, σε άλλες καταφέρνουν να αρπάξουν μεγάλα χρηματικά ποσά αφήνοντας πίσω τους σοβαρές υλικές ζημιές σε καταστήματα, Σούπερ Μάρκετ και οποιοδήποτε άλλο χώρο όπου είναι εγκατεστημένα τα ΑΤΜ.

Ενώ η Αστυνομία τους… περιμένει στον έναν από τους Νομούς,  αυτοί χτυπούν σε άλλον.

Μπουκάλες και καλώδια στα χέρια της αστυνομίας

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους,  στη βιασύνη τους να διαφύγουν, έχουν αφήσει πίσω τους, μετά από βομβιστική επίθεση, μία φιάλη υγραερίου και 3 μπουκάλια με  εύφλεκτο υγρό, τα οποία βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια   για τυχόν αποτυπώματα ή ίχνη γενετικού υλικού.

 

Exit mobile version