Αθήνα

°C

Παρασκευή

30

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σε ετοιμότητα τα αεροσκάφη- Κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω καύσωνα
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ετοιμότητα τα αεροσκάφη- Κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω καύσωνα

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας του καύσωνα, με το θερμόμετρο να φτάνει  ακόμη και τους 43 βαθμούς. Οι πιλότοι της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, είναι σε ετοιμότητα. Η διασπορά των αεροσκαφών έχει γίνει σε όλη την επικράτεια και βρίσκονται, ήδη, στην Σάμο, την Ανδραβίδα, στην Σκύρο και […]

canadair_cl_415_by_rikkubeauty-d8uqydj

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας του καύσωνα, με το θερμόμετρο να φτάνει  ακόμη και τους 43 βαθμούς.

Οι πιλότοι της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, είναι σε ετοιμότητα.

Η διασπορά των αεροσκαφών έχει γίνει σε όλη την επικράτεια και βρίσκονται, ήδη, στην Σάμο, την Ανδραβίδα, στην Σκύρο και την Χρυσούπολη.

Ο αντισμήναρχος ιπτάμενος, Χρυσικός Δημήτριος εξήγησε πως «αυτού του τύπου τα αεροπλάνα έχουν ένα όριο απογείωσης με εξωτερική θερμοκρασία το μέγιστο 38 βαθμών Κελσίου». Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε πως «δεν πρέπει κανένα αεροσκάφος να καθηλωθεί στο έδαφος», συμπληρώνοντας ότι όλοι βρίσκονται «σε υψηλή ετοιμότητα», λόγω του καύσωνα, καθώς «όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ακόμη μεγαλύτερος».

Ο υποσμηναγός ιπτάμενος, Γιώργος Λαγοδήμος, σημειώνει ότι παρότι αυτά τα αεροπλάνα αποκαλούνται συχνά «γερασμένα» λόγω της παλαιότητας τους και πολλά ξεπερνούν σε ηλικία τους πιλότους τονίζει ότι «είναι ασφαλή» και ότι «όλοι οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε εδώ και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σβήσουμε τη φωτιά».

Σε ερώτηση αν η παλαιότητα των αεροσκαφών και τα τεχνικά προβλήματα τούς δημιουργούν ανασφάλεια, πιλότος απάντησε: «Ανασφάλεια όχι, διότι όλη η ενασχόληση και η εκπαίδευση στήνεται πάνω σε αυτά τα θέματα».

Για την ανανέωση του στόλου που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, είπε πως όλοι «ξέρουμε ότι η οικονομική κρίση είναι εδώ και ίσως μας θίγει περισσότερο αλλά, όπως και να το κάνεις, η παλαιότητα παίζει ρόλο».

Ο πιλότος περιέγραψε την ιδιαιτερότητα της αποστολής τους, καθώς δεν μπορεί να προγραμματισθεί η πτήση των αεροσκαφών πυρόσβεσης.

«Εμείς, δεν μπορούμε ούτε να σχεδιάσουμε, ούτε να προγραμματίσουμε, γιατί δεν ξέρουμε που θα ξεκινήσει μία φωτιά. Τώρα που μιλάμε, μπορεί να ξεκινήσει μία φωτιά στην Κρήτη και ίσως μία φωτιά στην Κέρκυρα. Δεν μπορούμε να έχουμε σχεδιάσει για όλα τα σημεία της Ελλάδας», είπε. «Είμαστε προετοιμασμένοι να πάμε παντού και πάμε, όπου μάς διατάξει η Υπηρεσία», υπογράμμισε ο Γιώργος Λαγοδήμος.

Από τα δυσκολότερα της αποστολής τους είναι το λεγόμενο «βουβό» κύμα, κατά τη λήψη του νερού από τη θάλασσα. «Σε μια τέτοια περίπτωση έχουμε εντολή να μην προσεγγίζουμε, είναι πολύ επικίνδυνο».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις