Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς θα κρατήσετε ζωντανά για μέρες, τα πιο “δύσκολα” τρόφιμα
PLUS

Πώς θα κρατήσετε ζωντανά για μέρες, τα πιο “δύσκολα” τρόφιμα

Πολλές φορές, τα τρόφιμα που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ χαλάνε μέσα σε λίγες ημέρες με αποτέλεσμα να τα πετάμε στα σκουπίδια. Αυτό, επιβαρύνει την τσέπη μας, ενώ αν δεν το καταλάβουμε πριν την κατανάλωση, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο πεπτικό σύστημα ή ακόμα χειρότερα δηλητηρίαση. Αν θέλετε να γλιτώσετε από όλα τα παραπάνω, υπάρχει […]

patates

Πολλές φορές, τα τρόφιμα που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ χαλάνε μέσα σε λίγες ημέρες με αποτέλεσμα να τα πετάμε στα σκουπίδια.

Αυτό, επιβαρύνει την τσέπη μας, ενώ αν δεν το καταλάβουμε πριν την κατανάλωση, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο πεπτικό σύστημα ή ακόμα χειρότερα δηλητηρίαση.

Αν θέλετε να γλιτώσετε από όλα τα παραπάνω, υπάρχει λύση ή καλύτερα υπάρχουν λύσεις που έχουν να κάνουν με την αποθήκευση τους.

Σαλάτα

Η υπερβολική υγρασία μπορεί να κάνει τα φρέσκα τρόφιμα να μαλακώσουν πολύ γρηγορότερα. Αν βάλετε όμως χαρτοπετσέτες μέσα στη σακούλα με την κομμένη σαλάτα, αυτές θα απορροφήσουν την υγρασία και τα λαχανικά θα μείνουν φρέσκα για περισσότερες ημέρες.

gre1

Πατάτες

Οι πατάτες μουχλιάζουν μετά από λίγο καιρό. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποτρέψετε αυτό είναι να βάλετε ανάμεσα τους, μέσα στη σακούλα που τις διατηρείτε, ένα μήλο.

1686

Σέλερι

Δεν είναι από τα αγαπημένα λαχανικά, όμως αν τύχει να το χρησιμοποιείτε, θα ξέρετε ότι χαλάει εύκολα. Θα πρέπει να το τυλίξετε σύμφωνα με τους ειδικούς σε αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί.

manitaria_0

Μανιτάρια

Είναι από τα τρόφιμα που μαυρίζουν ή μουχλιάζουν με το παραμικρό. Η λύση είναι μια χάρτινη σακούλα που θα τους χαρίσει το κατάλληλο, ξηρό περιβάλλον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις