Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / ΣΑΛΟΣ με την τροπολογία! Διευθυντές σε Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα με απολυτήριο Γυμνασίου!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΛΟΣ με την τροπολογία! Διευθυντές σε Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα με απολυτήριο Γυμνασίου!

Σάλος έχει προκληθεί με την είδηση ότι μόνο το απολυτήριο Γυμνασίου θα απαιτείται πλέον για να τοποθετηθεί κάποιος στη θέση του διευθυντή ενός Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου. Η τροπολογία κατατέθηκε από τον ηθοποιό Πάνο Σκουρολιάκο και ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείο Πολιτισμού. Στην έκθεση αναφέρεται ότι «με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσμοθετείται μια νεότερη αντίληψη των πραγμάτων αναφορικά […]

SKOYROLIAKOS_600_315

Σάλος έχει προκληθεί με την είδηση ότι μόνο το απολυτήριο Γυμνασίου θα απαιτείται πλέον για να τοποθετηθεί κάποιος στη θέση του διευθυντή ενός Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

Η τροπολογία κατατέθηκε από τον ηθοποιό Πάνο Σκουρολιάκο και ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείο Πολιτισμού.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι «με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσμοθετείται μια νεότερη αντίληψη των πραγμάτων αναφορικά με την πρόσληψη των καλλιτεχνικών διευθυντών στα παραπάνω θέατρα ΔΗΠΕΘΕ».

Ο κ. Σκουρολιάκος απάντησε με δελτίο Τύπου στο οποίο επισημαίνει ότι η τροπολογία προβλέπει ότι ακριβώς προέβλεπε και ο ιδρυτικός νόμος των ΔΗΠΕΘΕ όσον αφορά την επιλογή των διευθυντών.

Όπως τονίζει ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος είναι «δηλαδή η ουσιαστική προσφορά, η διάκριση,  η κατάρτιση και η εμπειρία στο πεδίο  της τέχνης και ιδιαιτέρως στον χώρο του θεάτρου».

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου:

«Την προσήλωση σε όσα ορίζει ο ιδρυτικός νόμος των ΔηΠεΘε όσον αφορά την επιλογή των διευθυντών νομοθέτησε η Βουλή των Ελλήνων με Νομοθετική ρύθμισή που κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος. Το τελευταίο διάστημα σε ανάλογες προκηρύξεις τα Δ.Σ. των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων θέσπιζαν και άλλες προϋποθέσεις όπως πτυχίο ανώτατης ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικιακά όρια κ.λπ.
Κριτήρια δηλαδή τα οποία ουδέποτε αποτυπώθηκαν ρητά στην κείμενη νομοθεσία. Παραμένουν τα κριτήρια που ορίζει ο Νόμος,  δηλαδή η ουσιαστική προσφορά, η διάκριση,  η κατάρτιση και η εμπειρία στο πεδίο  της τέχνης και ιδιαιτέρως στον χώρο του θεάτρου.

Ανοίγει ο δρόμος λοιπόν για την προκήρυξη των θέσεων καλλιτεχνικών διευθυντών για όσα ΔΗΠΕΘΕ έχουν μείνει ακέφαλα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις