Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σε “καλό κλίμα” η συνάντηση Τσίπρα και ΠΟΕ- ΟΤΑ (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε “καλό κλίμα” η συνάντηση Τσίπρα και ΠΟΕ- ΟΤΑ (vid)

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 και μισή το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον πρωθυπουργό. Σκοπός ήταν να βρεθεί μια χρυσή τομή, καθώς η μη αποκομιδή των απορριμμάτων βάζει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκου Τράκα, […]

ImageHandler (34)

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 και μισή το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον πρωθυπουργό.

Σκοπός ήταν να βρεθεί μια χρυσή τομή, καθώς η μη αποκομιδή των απορριμμάτων βάζει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκου Τράκα, τις οριστικές αποφάσεις θα λάβει το συμβούλιο της ομοσπονδίας, το οποίο θα συνεδριάσει μετά τις 12 το μεσημέρι.

Παρόλα αυτά, ζητούν γραπτώς τις δεσμεύσεις Τσίπρα!

Ο ίδιος, έκανε λόγο για «καλό κλίμα» και υπονόησε πως η νέα πρόταση ικανοποιεί αρκετά αιτήματα των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Δευτέρας κατατέθηκε στη Βουλή, με σκοπό να ψηφιστεί την Τρίτη, η τροπολογία της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού.

Ωστόσο πριν από τις 10 το πρωί, που ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σημειώθηκε ένταση με συμβασιούχους εργαζόμενους της ΠΟΕ – ΟΤΑ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν επιχείρησαν να ανοίξουν πανό με συνθήματα στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Η ασφάλεια του πρωθυπουργού με αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να τους απομακρύνουν άμεσα.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η ΓΑΔΑ ζήτησε πριν από λίγο και τα στοιχεία των μελών της εκτελεστικής επιτροπής για να ασκηθούν ποινικές διώξεις μετά την χθεσινή παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας. «Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα; Ας έρθουν να μας συλλάβουν», λένε οι συνδικαλιστές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις