Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σφίγγει ο κλοιός για τους “στρατηγικούς κακοπληρωτές” της ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφίγγει ο κλοιός για τους “στρατηγικούς κακοπληρωτές” της ΔΕΗ

Νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των «στρατηγικών κακοπληρωτών» ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως είπε στη Βουλή ο Γιώργος Σταθάκης. Ο υπουργός τόνισε ότι τα χρέη προς τη ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί τα προηγούμενα 5-6 χρόνια, φθάνοντας στα 2,5 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό,  τα 300 εκατ. ευρώ αφορούν σε επιχειρήσεις που έχουν κατεβάσει […]

0C46B9C1A505FC1778797FDED20A5860

Νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των «στρατηγικών κακοπληρωτών» ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως είπε στη Βουλή ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός τόνισε ότι τα χρέη προς τη ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί τα προηγούμενα 5-6 χρόνια, φθάνοντας στα 2,5 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό,  τα 300 εκατ. ευρώ αφορούν σε επιχειρήσεις που έχουν κατεβάσει ρολά.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι από το σύνολο των οφειλών προς τη ΔΕΗ έχουν ήδη ρυθμιστεί περίπου 1,2-1,3 δισ. ευρώ.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να μελετήσει το θέμα ως προς την αντιμετώπιση των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, ώστε να γίνουν πιο ομαλές για τους καταναλωτές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις