Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τούρκος σεισμολόγος: “Η ενέργεια του σεισμού ήταν ίση με δύο ατομικές βόμβες”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκος σεισμολόγος: “Η ενέργεια του σεισμού ήταν ίση με δύο ατομικές βόμβες”

O σεισμός που χτύπησε τη Μυτιλήνη και είχε ως τραγικό αποτέλεσμα μεταξύ άλλων μία νεκρή γυναίκα, είχε τόση ενέργεια ίση με δύο ατομικές βόμβες, λέει ο καθηγητής Γεωλογίας του σεισμολογικού κέντρου Καντιλί της Κωνσταντινούπολης, Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν στην εφημερίδα Hurriyet. Μάλιστα προβλέπει νέο σεισμό, ίσως και μεγαλύτερο. «Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στα βόρεια της Σμύρνης, […]

ImageHandler (17)

O σεισμός που χτύπησε τη Μυτιλήνη και είχε ως τραγικό αποτέλεσμα μεταξύ άλλων μία νεκρή γυναίκα, είχε τόση ενέργεια ίση με δύο ατομικές βόμβες, λέει ο καθηγητής Γεωλογίας του σεισμολογικού κέντρου Καντιλί της Κωνσταντινούπολης, Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν στην εφημερίδα Hurriyet.

Μάλιστα προβλέπει νέο σεισμό, ίσως και μεγαλύτερο.

«Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στα βόρεια της Σμύρνης, αλλά περιμέναμε ότι θα ήταν τουλάχιστον 7,1 Ρίχτερ. Τελικά ήταν μικρότερος κάτι που σημαίνει ότι ακόμα υπάρχει ενέργεια που… περιμένει να απελευθερωθεί. Εκτιμώ ο επόμενος σεισμός να είναι περίπου 6,7 με 6,8 Ρίχτερ. Με τον σημερινό σεισμό απελευθερώθηκε ενέργεια τόσο μεγάλη, όσο δύο ατομικές βόμβες. Θα πρέπει το κράτος να είναι σε ετοιμότητα», δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα.

Ο Ερτζάν προειδοποιεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μετακομίσουν στα εξοχικά τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις