Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ομόφωνα αθώος ο Χαρδούβελης για το “πόθεν έσχες”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομόφωνα αθώος ο Χαρδούβελης για το “πόθεν έσχες”

Αθώος κρίθηκε ομόφωνα για το αδίκημα της μη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρβούβελης. Ο κ. Χαρδούβελης κατηγορήθηκε για μη υποβολή των δηλώσεων, την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου. Όπως είπε μαζί με τον δικηγόρο του στο […]

xardouvelis_05082014205556

Αθώος κρίθηκε ομόφωνα για το αδίκημα της μη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρβούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης κατηγορήθηκε για μη υποβολή των δηλώσεων, την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Όπως είπε μαζί με τον δικηγόρο του στο δικαστήριο, δεν γνώριζε πως ήταν υποχρεωμένος, ως προϊστάμενος γραφείου πρωθυπουργού, να υποβάλει δήλωση.

“Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλλω δήλωση πόθεν έσχες. Δεν ξέρω τι έκαναν οι προηγούμενοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την απαλλαγή του πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας: “όταν ο κατηγορούμενος αντιλήφθηκε το γεγονός έσπευσε να μάθει κι έκανε αμέσως κινήσεις να καταθέσει. Από τον έλεγχο δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Ούτε από τη Βουλή ούτε από την έρευνα των αρχών. Δεν υπήρχε δόλια προαίρεση αλλά αμελής συμπεριφορά. Πρέπει να μείνει ατιμώρητος ενόψει αυτού του γεγονότος”.

Την εισαγγελική πρόταση υιοθέτησε ομόφωνα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις