Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Γλέζος αγνοεί την Κωνσταντοπούλου και δίνει στεφάνι στον Γερμανό πρέσβη (video)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γλέζος αγνοεί την Κωνσταντοπούλου και δίνει στεφάνι στον Γερμανό πρέσβη (video)

Για ακόμα μία φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλεί αίσθηση με τη συμπεριφορά της. Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιάννης Μαυρωτάς η κ.  Κωνσταντοπούλου προσπάθησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στο Δίστομο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της επετείου της σφαγής εκατοντάδων Ελλήνων το 1944 από τους Ναζί. […]

ImageHandler (50)

Για ακόμα μία φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλεί αίσθηση με τη συμπεριφορά της.

Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιάννης Μαυρωτάς η κ.  Κωνσταντοπούλου προσπάθησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στο Δίστομο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της επετείου της σφαγής εκατοντάδων Ελλήνων το 1944 από τους Ναζί.

Στο video, φαίνεται η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας να στέκεται μπροστά στους επίσημους προσκεκλημένους και να «ανακοινώνει» στον Γερμανό πρέσβη ότι δεν έχει το δικαίωμα να καταθέσει στεφάνι λέγοντας του ότι πρέπει η χώρα του να καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο Μανώλης Γλέζος, βάζει ένα τέλος στο αμήχανο επεισόδιο, παίρνοντας από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη και παρακάμπτοντας την κ. Κωνσταντοπούλου.

Ο Μανώλης Γλέζος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Διστόμου και στην ομιλία του σχολίασε το συμβάν, λέγοντας πως «το παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά».

Στη συνέχεια, με ανάρτηση της προσπάθησε να δικαιολογηθεί.

Δίστομο 2017.
73 χρόνια μετά.
Έχει δικαίωμα η Γερμανία να καταθέτει στεφάνι με τη σημαία της φαρδιά-πλατιά επάνω στο μνημείο των σφαγιασθέντων;
Δεν έχει το δικαίωμα.
Την ίδια ώρα αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση να αποζημιώσει για τα εγκλήματά της. Σε συμφωνία με κάθε ελληνική Κυβέρνηση μέχρι σήμερα.
Η Γερμανία οφείλει να πληρώσει για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το ολοκαύτωμα, την καταστροφή.
Αυτό είπα σήμερα στον Γερμανό πρέσβυ.
Λίγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων των εκτελεσθέντων κατοίκων, ανθρώπων κάθε ηλικίας, που παραμένουν χωρίς δικαίωση, 17 χρόνια μετά την αμετάκλητη δικαστική απόφαση που υποχρεώνει τη Γερμανία να πληρώσει.
Τα ιστορικά γεγονότα δεν εξαλείφονται με εθιμοτυπίες ούτε εξανεμίζονται με χειρονομίες.
Διαμορφώνουν συνειδήσεις και στάση ζωής.
Πολύ πέρα από τους “καλούς τρόπους”, σε συνθήκες επιβολής μιας νέας κατοχής, που δεν υπηρετούν αλλά ακυρώνουν τις αξίες.
Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ονομάστηκαν έτσι, γιατί τραυματίζουν τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης, πλήττουν ολόκληρη την ανθρωπότητα και κάθε άνθρωπο χωριστά.
Τα στεφάνια που επικυρώνουν την άρνηση αποκατάστασης αυτών των εγκλημάτων δεν είναι συγγνώμη, αλλά κοροϊδία.
Που δεν την ανέχεται η ψυχή των ανθρώπων που συγκλονίζονται στη σκέψη και μόνον της ανείπωτης θηριωδίας.
Η ψυχή της ανθρωπότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις