Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι πολιτικοί για το 4ο μνημόνιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πολιτικοί για το 4ο μνημόνιο

  Παυλόπουλος: «Οι εταίροι να πράξουν το καθήκον τους» «Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα έχανε τα βασικά του χαρακτηριστικά και τον προσανατολισμό του δίχως την Ελλάδα στους κόλπους του. Η Ελλάδα έχει πράξει στο ακέραιο το καθήκον της. Είναι ώρα για τους εταίρους μας να πράξουν το δικό τους. Η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της […]

 

356_as_politiki_9

Παυλόπουλος: «Οι εταίροι να πράξουν το καθήκον τους»

«Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα έχανε τα βασικά του χαρακτηριστικά και τον προσανατολισμό του δίχως την Ελλάδα στους κόλπους του. Η Ελλάδα έχει πράξει στο ακέραιο το καθήκον της. Είναι ώρα για τους εταίρους μας να πράξουν το δικό τους. Η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της και την προοπτική της παρά μόνον ως συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του σκληρού πυρήνα του, της ευρωζώνης».

Χρυσόγονος: «Επώδυνα τα μέτρα»

 «Τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου είναι πολύ επώδυνα και αχρείαστα. Είναι μια στοχευμένη τιμωρητική λογική αυτό που κάνουν οι δανειστές στην Ελλάδα. Είναι πολύ δύσκολο και συνάμα παράλογο η κα Μέρκελ και ο κ. Σόϊμπλε να οδηγήσουν την Ελλάδα σε χρεοκοπία. Η ελάφρυνση του χρέους αργά ή γρήγορα θα γίνει. Συμφέρει και τους δανειστές, καθώς ένα μέρος του χρέους τους θα αποπληρωθεί. Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση απορροφήθηκε στις διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα να μην έχουν προχωρήσει οι αλλαγές στο κράτος. Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει και θα κριθεί από τα αποτελέσματα του έργου της».

Σπίρτζης: «Ο Τσίπρας θα βάλει γραβάτα!»

«Ο κ. Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα! Θα είναι το μήνυμα για σκληρή δουλειά. Για την οικοδόμηση εθνικού παραγωγικού ιστού, για την ανάκτηση του κοινωνικού κράτους, για το βάθεμα της δημοκρατίας και των θεσμών, που απαξιώθηκαν για δεκαετίες. Θα είναι το μήνυμα γι’ αυτό που ο κ. Τσίπρας οραματίστηκε, τη δίκαιη ανάπτυξη. Ο Πρόεδρος της ΝΔ αντιλαμβάνεται ως φερετζέ τα αντίμετρα, γιατί δεν έχει τα βιώματα να κατανοήσει τον πόνο και τις ανάγκες του λαού».

Γεννηματά: «Με κυβέρνηση ευρείας στήριξης θα σπάσουμε τα δεσμά των μνημονίων»

«Είναι μια συμφωνία ντροπής. Είναι η σοβαρότερη στην ιστορία μας παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στη διαχείριση των οικονομικών του Κράτους. Συνθηκολόγησαν με όρους ηττημένου, με μέτρα καταστροφής της μεσαίας τάξης και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Συμφωνία υφεσιακή που δεν βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια αλλά μας καταδικάζει σε διαρκή λιτότητα. Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ με σχέδιο για το συμφέρον του τόπου. Η καθυστέρηση αλλά και η ανικανότητα τους να υλοποιήσουν στόχους, στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και της πάταξης της φοροδιαφυγής, μεγάλωσαν το λογαριασμό. Ο πραγματικός τους στόχος ήταν και είναι η παραμονή τους στην εξουσία και αυτό πέρα από τα άλλα είναι πολιτικός αμοραλισμός».

Κουρουμπλής: «Δεν είμαι ευχαριστημένος που ψήφισα τα μέτρα»

«Ποιός μπορεί να είναι υπερήφανος; Αυτή η κυβέρνηση πήρε πάνω της αυτή την επιλογή ξέροντας ότι ρισκάρει το πολιτικό της μέλλον και συνδέοντας αυτή την επιλογή με την μείωση του χρέους, την ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις αγορές. Όλα αυτά που είπα σε συνδυασμό με τα δύο χρόνια που έχουμε μπροστά μας που πρέπει να αποδείξουμε πόσο αποτελεσματικοί και ευρηματικοί είμαστε, θα αποδειχθούν στο τέλος της τετραετίας. Ο ελληνικός λαός, αν κρίνει ότι δεν είμαστε στο επίπεδο που πρέπει, θα μας στείλει στα αζήτητα, όπως έστειλε τους προηγούμενους».

Θεοδωράκης: «Να μιλήσουν με ουσία»

«Το χρέος είναι μεγάλο πρόβλημα για μας, αλλά δεν είναι το μείζον. Καλό θα είναι να αφήσει η κυβέρνηση τους λαϊκισμούς και να πει τα πράγματα όπως είναι στον πολίτη. Τα μέτρα έχουνε ψηφιστεί. Οι αποφάσεις έχουμε παρθεί, τα αντίμετρα υπάρχουν. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με το χρέος .Το ξέρουμε, βασανιζόμαστε όλοι, αλλά νομίζω ότι οι οριστικές αποφάσεις για το χρέος θα έρθουν το 2018 και θα αφορούν όλη την ευρωζώνη και όχι μόνο την Ελλάδα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις