Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Ερντογάν ακύρωσε τα πάντα- Δεν θα συναντηθεί με τον Παυλόπουλο
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν ακύρωσε τα πάντα- Δεν θα συναντηθεί με τον Παυλόπουλο

H συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώθηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Το ίδιο συνέβη όμως και με το προγραμματισμένο ραντεβού με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μεντβέντεφ όσο και με τον Μολδαβό ομόλογό του. Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ο […]

tagip_525_355

H συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώθηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Το ίδιο συνέβη όμως και με το προγραμματισμένο ραντεβού με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μεντβέντεφ όσο και με τον Μολδαβό ομόλογό του.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ο Τούρκος Πρόεδρος δεν πήγε στο επίσημο γεύμα με τους ξένους ηγέτες, στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ.

Αντί του ιδίου, παρακάθησαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η τουρκική πλευρά πρότεινε αντί του Ταγίπ Ερντογάν, η συνάντηση να γίνει μεταξύ του Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, όμως η ελληνική αντιπροσωπεία αρνήθηκε.

Την ίδια ώρα, η ελληνική αποστολή ισχυρίζεται πως η κίνηση του προέδρου της Τουρκίας δεν θα επιδεινώσει τις σχέσεις των δύο χωρών, ούτε συνδέεται με προσωπική διάθεση του Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη Παυλόπουλου στην Κωνσταντινούπολη στο περιθώριο της συνόδου των χωρών που μετέχουν στην Παρευξείνια Συνεργασία, είναι η πρώτη που πραγματοποιεί αρχηγός του ελληνικού κράτους μετά το 1952, όταν την Τουρκία επισκέφτηκε ο τότε βασιλιάς Παύλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις