“Νεκρώνουν” τα πάντα σήμερα στη χώρα με την γενική απεργία

ΕΛΛΑΔΑ

“Νεκρώνουν” τα πάντα σήμερα στη χώρα με την γενική απεργία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Kορυφώνονται οι αντιδράσεις των εργατικών συνδικάτων με την μεγάλη σημερινή απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, κατά του πολυνομοσχεδίου. Η απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ως εξής: ·         Το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ θα […]

17.05.2017 | 06:45

Kορυφώνονται οι αντιδράσεις των εργατικών συνδικάτων με την μεγάλη σημερινή απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, κατά του πολυνομοσχεδίου.

Η απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ως εξής:

·         Το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ θα κινηθούν αύριο, ημέρα της απεργίας, μόνο από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα – και αυτό για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των απεργών στις συγκεντρώσεις.

·         Τρένα και προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα αύριο όλο το 24ωρο. Επίσης δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Για σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ οργανώνουν στάση εργασίας από τις 9.30 π.μ. έως τις 4.30 μ.μ. προκειμένου το προσωπικό να παραστεί στις κηδείες των δύο εργαζομένων της εταιρείας που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα του περασμένου Σαββάτου στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης.

·         Οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) ανακοίνωσαν στάσεις εργασίας από τις 16 έως τις 18 Μαΐου. Αναλυτικότερα, στις 16 Μαΐου τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα εκτελούν δρομολόγια από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., στις 17 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας και στις 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

·         Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προκήρυξε 48ωρη απεργία 16 και 17 Μαΐου. n Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. της Τετάρτης.

Επίσης:

·         Αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.

·         Οι εργαζόμενοι στον χώρο των ΜΜΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τρίτης 16 Μαΐου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 17 Μαΐου.

·         Πρόσκληση για δυναμικές κινητοποιήσεις προς όλο το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Στο νομοσχέδιο εμπεριέχεται και το νέο ειδικό μισθολόγιο των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ενοπλες Δυνάμεις. Με σύνθημα: «Τα ψέματα τελείωσαν – Όλοι στους δρόμους», η Ομοσπονδία καλεί όλους τους αστυνομικούς να δώσουν το «παρών» στην πανελλαδική συγκέντρωση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 17/5/2017 και ώρα 5 μ.μ. στην Πλατεία Κολοκοτρώνη.

·         Στους δρόμους κατεβαίνουν και οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς και καλούν «κάθε ελεύθερο επαγγελματία να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στο Ασφαλιστικό και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια των αποφάσεων για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής γενικής απεργίας της Τετάρτης 17 Μαΐου, οι μεγαλύτεροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής στις 7 μ.μ. το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να δείξουν έμπρακτα στους εκπροσώπους του λαού ότι ο λαός δεν συμφωνεί με τα μέτρα που ψηφίζονται.

 

Exit mobile version