Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ποιά είναι η ασφαλής ημερήσια ποσότητα ζάχαρης;
ΥΓΕΙΑ

Ποιά είναι η ασφαλής ημερήσια ποσότητα ζάχαρης;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για την Καρδιά, η μέγιστη ποσότητα προστιθέμενων σακχάρων που επιτρέπεται να τρώτε κάθε μέρα είναι: Άνδρες: 150 θερμίδες/ημέρα (37,5 γραμμάρια ή 9 κουταλάκια του γλυκού) Γυναίκες: 100 θερμίδες/ημέρα (25 γραμμάρια ή 6 κουταλάκια του γλυκού) Για να μπορέσετε να υπολογίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια αυτή την ποσότητα, αναλογιστείτε ότι ένα κουτάκι […]

354_ygeia_8

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για την Καρδιά, η μέγιστη ποσότητα προστιθέμενων σακχάρων που επιτρέπεται να τρώτε κάθε μέρα είναι:

  • Άνδρες: 150 θερμίδες/ημέρα (37,5 γραμμάρια ή 9 κουταλάκια του γλυκού)
  • Γυναίκες: 100 θερμίδες/ημέρα (25 γραμμάρια ή 6 κουταλάκια του γλυκού)

Για να μπορέσετε να υπολογίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια αυτή την ποσότητα, αναλογιστείτε ότι ένα κουτάκι αναψυκτικού μπορεί να περιέχει 140 θερμίδες μόνο από τη ζάχαρη, ενώ μια (όχι μεγάλη!) μπάρα σοκολάτας περιέχει 120 θερμίδες μόνο από τη ζάχαρη. Αν είστε υγιές, δραστήριο άτομο και χωρίς πολλά περιττά κιλά, τότε αυτές οι ποσότητες πρόσθετης ζάχαρης είναι λογικές. Μάλλον θα κάψετε αυτές τις μικρές ποσότητες ζάχαρης, χωρίς να σας προκαλέσει πολύ κακό. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι, επί της ουσίας, δεν έχει ανάγκη ο οργανισμός σας για πρόσθετα σάκχαρα στη διατροφή. Δεν εξυπηρετούν κανένα απολύτως φυσιολογικό σκοπό. Μάλιστα, όσο λιγότερη πρόσθετη ζάχαρη καταναλώνετε, τόσο πιο υγιείς θα είστε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις