Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημοσκόπηση: Πώς βλέπουν οι Έλληνες την συμφωνία, τα αντίμετρα και τον Μητσοτάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση: Πώς βλέπουν οι Έλληνες την συμφωνία, τα αντίμετρα και τον Μητσοτάκη

Με καθόλου καλό μάτι δεν βλέπουν οι Έλληνες την συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών. Το 72% την χαρακτηρίζει «κακή», ενώ μόνο το 14% των ερωτηθέντων λέει ότι αυτή είναι «μάλλον κακή» και «καλή», σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Αναφορικά με τα αντίμετρα, το 39% τα θεωρεί «σημαντικά / […]

Street scene in Athens, on October 09, 2015 / ?????? ?????? ???? ?????, ???? 09 ?????????, 2015

Με καθόλου καλό μάτι δεν βλέπουν οι Έλληνες την συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών.

Το 72% την χαρακτηρίζει «κακή», ενώ μόνο το 14% των ερωτηθέντων λέει ότι αυτή είναι «μάλλον κακή» και «καλή», σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Αναφορικά με τα αντίμετρα, το 39% τα θεωρεί «σημαντικά / μάλλον σημαντικά» και το 35% «ασήμαντα / μάλλον ασήμαντα».

Το 61% εκτιμά πως δεν θα βελτιώσουν την οικονομία, αντίθετα από το 32% που πιστεύει το αντίθετο.
Την ίδια ώρα, οι Έλληνες δίνουν προβάδισμα 10% στη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα δείχνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δυνητική εκλογική επιρροή συγκεντρώνει ποσοστό 30% , από 33% τον Μάρτιο και ο ΣΥΡΙΖΑ 20%  από 19% τον Μάρτιο.

Στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, Χρυσή Αυγή 9%, ΚΚΕ 9%, Ένωση Κεντρώων 8%, Το Ποτάμι 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%, ενώ «αποχή», «λευκό» και «άκυρο» συγκεντρώνουν 17%.

 

According to a very controversial formula of psychologist Cliff Arnall that is unacceptable from almost every Mathematics scientist, the third Monday of January is supposed to be the most depressing day of the year and it is called the Blue Monday. Athens, Greece on January 18, 2016. / Σύμφωνα με έναν κάπως αυθαίρετο μαθηματικό τύπο του ψυχολόγου Κλίφ Άρναλ τον οποίο δεν αποδέχεται σχεδόν κανένας μαθηματικός, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα της χρονιάς και έχει την ονομασία Μπλε Δευτέρα. Αθήνα, στις 18 Ιανουαρίου, 2016.

Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 61% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, το 32% λέει «ναι» με το 7% να απαντά: «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Το 63% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει πως τους επόμενους 12 μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά», ενώ το 24% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια και το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».

Για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση απαντούν ότι θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά» το 56%, το 34% πως θα μείνει ίδια και μόλις το 7% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι καλύτερος από τον Αλέξη Τσίπρα στις περισσότερες κατηγορίες -εργατικός, ασυμβίβαστος, λιγότερο φθαρμένος, αποτελεσματικός, έντιμος, με την εκτίμηση όμως «κανένας από τους δυο» να είναι στα ύψη με ποσοστό από 30% έως 55%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις