Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του λειψάνου της Αγίας Ελένης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του λειψάνου της Αγίας Ελένης

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά από την Βενετία στην Αθήνα και εν συνεχεία η υποδοχή από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης. Το σκήνωμα που φυλάσσεται από 1211 μ.Χ. στην εκκλησία Sant’Elena θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα εδώ και 1700 χρόνια. […]

01

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά από την Βενετία στην Αθήνα και εν συνεχεία η υποδοχή από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης.

Το σκήνωμα που φυλάσσεται από 1211 μ.Χ. στην εκκλησία SantElena θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα εδώ και 1700 χρόνια.

c95f6abbc4313cf1d529c42ec9a80316

Στις 18:30 στην Ιερά Οδό μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Ι. Λειψάνου από τον Ιερό Κλήρο και το λαό. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει λιτανευτική πομπή η οποία θα έχει προορισμό τον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας.

Στη πομπή θα συμμετέχουν ένοπλα αγήματα των ΕΔ, φιλαρμονικές μπάντες, νέες και νέοι με παραδοσιακές ενδυμασίες και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Το λείψανο θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου και θα μεταφερθεί στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας.

pegasus_LARGE_t_1301_107577794

Το «Τίμιο Ξύλο και το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης θα παραμείνουν στον Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής , από 14 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου 2017».

Αξίζει να σημειωθεί πως με το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας το 2016, προσκύνησαν πάνω από 600.000 πιστοί μέσα σε 15 ημέρες και άφησαν στο παγκάρι πάνω από 400.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα γεγονός ιστορικής σημασίας το οποίο θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, και θα διανεμηθεί σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η Εκκλησία έχει πάρει όλα τα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη προσέλευση των πιστών που θα φτάσουν από όλη την Ελλάδα. Ήδη από πολλές πόλεις οργανώνονται εκδρομές πιστών, με το ενδιαφέρον να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Για την απαιτούμενη φύλαξη του χώρου θα κινητοποιηθούν η Αντιτρομοκρατική, η Κρατική Ασφάλεια αλλά και δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις