Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Το σήμα- κατατεθέν της Ολυμπιακής “βρήκε” το φως του 20 χρόνια μετά! (pics)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το σήμα- κατατεθέν της Ολυμπιακής “βρήκε” το φως του 20 χρόνια μετά! (pics)

Φωταγωγήθηκε ξανά το παλαιό σήμα της Ολυμπιακής που βρίσκεται στην ανακαινισμένη πλατεία, στη συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης με τη Μαρίνου Γερουλάνου. To σήμα κατατεθέν της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στη συμβολή με τη Μαρίνου Γερουλάνου, φωτίστηκε ξανά μετά από είκοσι χρόνια. Από το 1973 που κατασκευάστηκε ήταν σημείο αναφοράς, είτε για όσους έκλειναν ραντεβού στον δρόμο, είτε για […]

olympiaki-elliniko-708

Φωταγωγήθηκε ξανά το παλαιό σήμα της Ολυμπιακής που βρίσκεται στην ανακαινισμένη πλατεία, στη συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης με τη Μαρίνου Γερουλάνου.

To σήμα κατατεθέν της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στη συμβολή με τη Μαρίνου Γερουλάνου, φωτίστηκε ξανά μετά από είκοσι χρόνια.

olympiaki-elliniko-1 olympiaki-elliniko-6 olympiaki-elliniko-2

Από το 1973 που κατασκευάστηκε ήταν σημείο αναφοράς, είτε για όσους έκλειναν ραντεβού στον δρόμο, είτε για όσους έφταναν από τα βόρεια προάστια που καταλάβαιναν πως είχαν φτάσει στο Ελληνικό. Ακόμη και οι τουρίστες που έφταναν στο ανατολικό αεροδρόμιο, ήξεραν πως έμπαιναν στην πρωτεύουσα.

Τα χρόνια πέρασαν και σιγά- σιγά το σήμα της Ολυμπιακής έσβησε.

olympiaki-elliniko-3 olympiaki-elliniko-5 kvnstanta-1

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, οι εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του χάρισαν ξανά το φως. Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης είχε οργανώσει το βράδυ της Τετάρτης ειδική εκδήλωση για τη φωταγώγηση του σήματος. Οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί με τις ρετρό στολές τους τράβηξαν τα βλέμματα, ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, έβγαλε selfie και την ανέβασε στο Facebook.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις