Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα επαγγέλματα του μέλλοντος
PLUS

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Ποιά επαγγέλματα έχουν ζήτηση; Τί να κάνω; Πού θα βρω απασχόληση; Οι ειδικοί βρήκαν τί ισχύει σε ζήτηση και αποφάνθηκαν… Ηλεκτρονικά Ο διαχειριστής βάσεων δεδομένων είναι ένα από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις στο διαδίκτυο. Ο διαχειριστής βάσης δεδομένων εξασφαλίζει τη σωστή και χωρίς προβλήματα λειτουργία […]

353_as_koinonia_7

Ποιά επαγγέλματα έχουν ζήτηση; Τί να κάνω; Πού θα βρω απασχόληση; Οι ειδικοί βρήκαν τί ισχύει σε ζήτηση και αποφάνθηκαν…

Ηλεκτρονικά Ο διαχειριστής βάσεων δεδομένων είναι ένα από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις στο διαδίκτυο. Ο διαχειριστής βάσης δεδομένων εξασφαλίζει τη σωστή και χωρίς προβλήματα λειτουργία και αποθήκευση του υλικού. Ακόμη την ασφάλεια διακίνησης προσωπικών δεδομένων, χωρίς τον κίνδυνο ή με ελαχιστοποίηση του κινδύνου, να «πέσουν» σε κακόβουλα χέρια.

Υπολογιστές Ο προγραμματιστής λογισμικού είναι πίσω από κάθε πρόγραμμα! Είναι από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα στον χώρο της τεχνολογίας, με εκτιμώμενη ανάπτυξη που θα φτάσει το 22% έως το 2022.

Κινητά Ο προγραμματιστής εφαρμογών είναι αρμόδιος για τη δημιουργία των applications για Android, iOS, αλλά και άλλα συστήματα κινητών τηλεφώνων. Χρήσιμος ιδιαίτερα σε τομείς της διαφήμισης, των media, αλλά και της οικονομίας.

Δίκτυα Αναλυτής Ασφάλειας Πληροφοριών. Καταπληκτικό επάγγελμα. Έχει υπό την αρμοδιότητά του το δύσκολο έργο της διαχείρισης και διαφύλαξης της ασφάλειας των συστημάτων και δικτύων μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Περιζήτητο επάγγελμα επίσης, που καταλαμβάνει τη θέση 4 μεταξύ των 10 «καλύτερων εργασιών».

Οικονομία Ο Αναλυτής Έρευνας Αγοράς συνεργάζεται με τις εταιρείες, προκειμένου να κατανοήσουν ποια προϊόντα ή υπηρεσίες προτιμούν οι καταναλωτές, ποιος είναι πιθανό να προτιμήσει τι και σε ποιες τιμές. Συγκεντρώνοντας στοιχεία από καταναλωτές και προϊόντα, αναλύει τα δεδομένα και εξάγει συμπεράσματα, χρήσιμα για τις εταιρείες για τους μελλοντικούς στόχους και κινήσεις τους.

Τύπος Διαχειριστής social media. Άτομα αυτής της επαγγελματικής σχέσης παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινότητά μας, καθώς χρησιμεύουν στην και διευκολύνουν την επικοινωνία, αλλά και την ενημέρωση των χρηστών. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες, που έχουν συστήσει ειδικά τμήματα για τα social media.

Τουρισμός Η τεχνολογία τρέχει στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων. Η χρήση του διαδικτύου και των smartphones έχει δημιουργήσει νέα κατάσταση στον τουριστικό τομέα, ενώ η ψηφιοποίηση του τουρισμού φέρνει τις τομές, που ήδη καθορίζουν τους κανόνες του «παιχνιδιού» για το μέλλον. Ως εκ τούτου, χρειάζονται άνθρωποι να διαχειριστούν αυτά τα νέα δεδομένα, εισάγοντας τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο σε αυτήν τη νέα ψηφιακή εποχή.

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση Αφορά είτε τον σκληρό πυρήνα της Δημόσιας Διοίκησης, είτε για επιμέρους τομείς της κυβερνητικής δράσης. Λιγότερη γραφειοκρατία και πιο γρήγορες διαδικασίες για την περάτωση εργασιών, με μέρος ή το σύνολο των δεδομένων να αναρτάται στο διαδίκτυο. Σε αυτό το κρίσιμο πεδίο πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, που θα διαχειρίζονται τόσο τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όσο και την ασφάλεια των στοιχείων, που αναρτώνται διαδικτυακά.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις