Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τσίπρας: “Εμείς πιάσαμε πλεόνασμα. Οι προηγούμενοι γιατί έπιασαν… ό,τι έπιασαν;”! (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσίπρας: “Εμείς πιάσαμε πλεόνασμα. Οι προηγούμενοι γιατί έπιασαν… ό,τι έπιασαν;”! (vid)

Υπογραμμίζοντας πως ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε την κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση, ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως παρά τις δυσκολίες, βρήκαν την ορθή στρατηγική και… πέτυχαν. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως τη ΝΔ που έλεγε τόσους μήνες στην κυβέρνηση να υπογράψει όποια συμφωνία φερναν οι θεσμοί, παρότι […]

tsip_vouli

Υπογραμμίζοντας πως ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε την κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση, ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως παρά τις δυσκολίες, βρήκαν την ορθή στρατηγική και… πέτυχαν.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως τη ΝΔ που έλεγε τόσους μήνες στην κυβέρνηση να υπογράψει όποια συμφωνία φερναν οι θεσμοί, παρότι δεν περιλαμβάνονταν αντίμετρα.

«Εμείς δεν χάσαμε ούτε την ψυχραιμία μας, ούτε τη στοχοπροσήλωσή μας, πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση και τη βγάλαμε έξω από τους τοίχους του Χίλτον».

«Οι δανειστές δεν είναι φίλοι μας, είναι απέναντί μας, και ιδεολογικά, αλλά και εν τοις πράγμασι, γιατί αυτό που επιδιώκουν είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Είναι δανειστές μας και τους αναγκάσαμε σε υποχωρήσεις από τις αρχικές παράλογες απαιτήσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι έτσι εξασφαλίσαμε αντίμετρα με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, εξασφαλίσαμε μια ισορροπημένη συμφωνία. «Δεν είναι πρόθεσή μου, ούτε δική μου, ούτε του οικονομικού επιτελείου να κρύψουμε και δεν το κάναμε ποτέ, ότι όπως σε κάθε συμφωνία που εμπεριέχει το στοιχείο του συμβιβασμού υπάρχουν σημεία που δεν αποτελούν επιλογή μας, ούτε θα αποτελούσαν ποτέ», συμπλήρωσε.

Μάλιστα τόνισε ότι η αντιπολίτευση ακόμη και τώρα αμφισβητεί την επιτυχία στη συμφωνία.

«Κάπου εκεί έχουν αρχίσει να χάνουν τη μπάλα», είπε και χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «απεγνωσμένο» με αφορμή την πρότασή του για απόδοση του πλεονάσματος στους πολίτες τώρα.

«Μέσα στην απελπισία του ο άνθρωπος που καταψήφισε την εφάπαξ 13η σύνταξη ήρθε να μας προτείνει να δώσουμε τώρα άλλο τόσο από αυτό που δώσαμε. Τι έγινε ξαφνικά και έγινε τόσο κουβαρντάς ο κ. Μητσοτάκης;».

«Ωραίος μάγκας ο κ. Μητσοτάκης, εύκολη η πλειοδοσία. Αλλά όπως είπε ένας πιστός στρατιώτης της παράταξης του: Τζάμπα μάγκας», σχολίασε.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός είπε πως «όταν θα έρθει η ώρα, η κυβέρνηση αυτή θα διανείμει όταν πρέπει, εκεί που πρέπει και με ασφάλεια έναντι στόχων την υπεραπόδοση των πλεονασμάτων. Στο τέλος του 2017 θα πράξουμε ό,τι πράξαμε και στο τέλος του 2016».

«Ξαναστήνουμε τη χώρα στα δικά της πόδια, απέναντι σε αυτούς που τη λεηλάτησαν και τη γονάτισαν», υπογράμμισε κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις