Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / «Σκούπα» Μαρινάκη! Οι 7 παίκτες που διώχνει από τον Ολυμπιακό
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Σκούπα» Μαρινάκη! Οι 7 παίκτες που διώχνει από τον Ολυμπιακό

Αποφασισμένος να «ξαναχτίσει» τον Ολυμπιακό από την αρχή εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης βάζοντας τα θεμέλια για μια ανταγωνιστική ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά 7+1 παίκτες από το υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού φαίνεται πως βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου από την ομάδα του λιμανιού. Οι Ερυθρόλευκοι […]

Marinakis1

Αποφασισμένος να «ξαναχτίσει» τον Ολυμπιακό από την αρχή εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης βάζοντας τα θεμέλια για μια ανταγωνιστική ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά 7+1 παίκτες από το υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού φαίνεται πως βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου από την ομάδα του λιμανιού.

Οι Ερυθρόλευκοι θα επιχειρήσουν ριζική ανανέωση του ρόστερ τους το φετινό καλοκαίρι και η πορεία της ομάδας τη σεζόν που τελειώνει δεν ήταν τέτοια, ώστε να δικαιούνται οι περισσότεροι παίκτες να θεωρούν τον εαυτό τους επιτυχημένο και υποψήφιο για να παραμείνει στον πρωταθλητή Ελλάδας.

Οι αλλαγές προαναγγέλλονται σαρωτικές από κάποιους και ίσως να παρασύρουν ακόμα και το μισό υπάρχον ρόστερ! Ωστόσο, κάποιες υποθέσεις είναι σαφώς πιο “σίγουρες” και προχωρημένες.

Ανάμεσα στους παίκτες που πρόκειται σίγουρα να αποχωρήσουν βρίσκονται το δίχως άλλο οι τρεις δανεικοί τη φετινή σεζόν, οι οποίοι δεν μπορεί να πει κανείς ότι εντυπωσίασαν… Οι Λεάλι, Παρέδες και Σισοκό ασφαλώς και δεν έχουν μέλλον στο Λιμάνι και ήδη γνωρίζουν ότι θα επιστρέψουν στις ομάδες τους.

Παράλληλα, στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται τρεις ακόμα παίκτες, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και μοιάζει απίθανο να γίνει κίνηση για να ανανεωθούν, αν και για διαφορετικούς λόγους. Πρόκειται για τους Ντα Κόστα, Τσόρι και Καρντόσο, οι οποίοι έδωσαν ό,τι μπορούσαν φέτος, όμως θα είναι …θαύμα αν έστω και ένας από αυτούς βρίσκεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την επόμενη περίοδο.

Το έβδομο βέβαιο “θύμα” από τη φετινή χρονιά θα είναι το δίχως άλλο ο Μπρούνο Βιάνα. Ο νεαρός Βραζιλιάνος στόπερ έδειξε πολύ λίγα πράγματα και καθώς καταλαμβάνει (και) θέση ξένου, είναι απίθανο να παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη περίοδο. Πιθανότατα θα παραχωρηθεί ως δανεικός, αν και υπάρχουν κάποιες μικρές πιθανότητες ακόμα και να του ζητηθεί να λύσει το συμβόλαιό του.

Υπάρχει πάντως και μια αρκετά πιο περίπλοκη περίπτωση στο ερυθρόλευκο ρόστερ, αναφορικά με τις πιθανότητες παραμονής του στην ομάδα. Ο λόγος γίνεται για τον Εστεμπάν Καμπιάσο. Μέχρι την έλευση του Τάκη Λεμονή στον ερυθρόλευκο πάγκο έμοιαζε βέβαιο πως αυτή θα ήταν η τελευταία σεζόν του 37χρονου Αργεντινού στην ομάδα του Πειραιά και ίσως συνολικά και ως ποδοσφαιριστή. Το ενδεχόμενο της παραμονής του στην ομάδα από άλλο πόστο έχει πέσει εδώ και καιρό στο τραπέζι και σίγουρα εξετάζεται από τον “παππού”, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Τσόρι Ντομίνγκες.

Όμως, ο “Κούτσου” το σκέφτεται να παραμείνει ενεργός ποδοσφαιριστής και την επόμενη περίοδο και ήδη έχει κάνει το σχετικό …άνοιγμα στη διοίκηση των Ερυθρολεύκων.

Στον Ολυμπιακό μόνο αρνητικοί δεν είναι στο ενδεχόμενο της παραμονής του παίκτη στην ομάδα, καθώς πρόκειται για ηγετική φυσιογνωμία στα αποδυτήρια και όλοι οι παίκτες χρειάζονται δίπλα τους ένα πρότυπο όπως αναμφίβολα είναι ο Καμπιάσο.

Γι’ αυτό και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα ο Αργεντινός, αν και θα χρειαστεί σίγουρα να κάνει μια ακόμα γενναία μείωση στο κασέ του για να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία. Αλλωστε, τον Αύγουστο μπαίνει στα 38 και τα χρήματα σε αυτές τις περιπτώσεις κινούνται αντιστρόφως ανάλογα από την ηλικία…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις