Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Οι νέοι μεταναστεύουν και δεν θέλουν ούτε να ακούνε για την “διεφθαρμένη Ελλάδα”
ΕΛΛΑΔΑ

Οι νέοι μεταναστεύουν και δεν θέλουν ούτε να ακούνε για την “διεφθαρμένη Ελλάδα”

Αν υπάρχει κάτι χειρότερο από τη φτώχεια και την ανέχεια, θα μπορούσε να είναι η πικρία που νιώθουν οι νέοι άνθρωποι για την χώρα τους. Με την χώρα να βουλιάζει στην κρίση, την διαφθορά και την αβεβαιότητα, οι νέοι γυρνούν την πλάτη, εγκαταλείπουν και ρίχνουν μαύρη πέτρα. Δεν γυρίζουν ποτέ πίσω. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της […]

imerisia_LARGE_t_1061_44644511

Αν υπάρχει κάτι χειρότερο από τη φτώχεια και την ανέχεια, θα μπορούσε να είναι η πικρία που νιώθουν οι νέοι άνθρωποι για την χώρα τους.

Με την χώρα να βουλιάζει στην κρίση, την διαφθορά και την αβεβαιότητα, οι νέοι γυρνούν την πλάτη, εγκαταλείπουν και ρίχνουν μαύρη πέτρα.

Δεν γυρίζουν ποτέ πίσω.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της ICAP People Solutions, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 3ου Human Capital Summit. Στην έρευνα, που διεξήχθη για 3η συνεχή χρονιά, συμμετείχαν 1.268 Έλληνες του εξωτερικού: το 68% αυτών είναι έως 35 ετών χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις με υψηλή εξειδίκευση- κάτοχοι μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού σε ποσοστό 64%.

Από τα άτομα που συμμετείχαν και πέρυσι στην έρευνα, οι οποίοι αποτέλεσαν το 30% του φετινού δείγματος, μόλις 5 άτομα έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα για εργασία.

Αυτό που φταίει είναι η μειωμένη αξιοκρατία και η διαφθορά στην Ελλάδα, με ποσοστό 41%, η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα στην Ελλάδα, με ποσοστό 34% και οι προοπτικές εξέλιξης στη χώρα του εξωτερικού, με ποσοστό 33%.

miso-ekatommurio-egkateleipsan-ti-xwra-logw-krisis_5.w_hr

Ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο -42% έναντι του 35% του 2016- το ποσοστό των ατόμων που δεν βλέπουν την επιστροφή στην Ελλάδα ως πιθανό σενάριο.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι πως υπάρχουν λίγο μεγαλύτερες μισθολογικές απαιτήσεις για την επιστροφή τους στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τις απαιτήσεις που δήλωναν το 2016.

Οι μισοί απ’ όσους συμμετείχαν στην έρευνα, θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, κυρίως μέσω αγοράς ελληνικών προϊόντων -25%- ή διαφημίζοντας τις ομορφιές σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τον τουρισμό -23%.

Όσο για τους μετανάστες, η πλειοψηφία θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσουν τη χώρα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις