Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μια ντουζίνα δικαιολογητικά για τη δήλωσή σας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια ντουζίνα δικαιολογητικά για τη δήλωσή σας

– Σε περίπτωση δήλωσης στο Ε2 ακινήτου κενού για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, φωτοαντίγραφα των λογαριασμών ΔΕΗ ή ύδρευσης ή κοινόχρηστων, κ.λπ. – Για απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος των μισθών, των συντάξεων και της πάγιας αντιμισθίας που χορηγούνται σε πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής. – Ληξιαρχική […]

353_as_oikonomia_7

– Σε περίπτωση δήλωσης στο Ε2 ακινήτου κενού για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, φωτοαντίγραφα των λογαριασμών ΔΕΗ ή ύδρευσης ή κοινόχρηστων, κ.λπ.

– Για απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος των μισθών, των συντάξεων και της πάγιας αντιμισθίας που χορηγούνται σε πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

– Ληξιαρχική πράξη γέννησης ή διαζευκτήριο σε περίπτωση που ο φορολογούμενος επικαλείται ως προστατευόμενα μέλη του τέκνα, αδερφούς και ανήλικους συγγενείς του μέχρι τρίτου βαθμού.

– Βεβαίωσης σχολής ή ΙΕΚ από την οποία προκύπτει ότι τα ενήλικα τέκνα σπουδάζουν, εφόσον έχουν ηλικία έως 25 ετών και θεωρείται ότι αυτά βαραίνουν τον φορολογούμενο.

– Στοιχεία που αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, την ηλικία και τον βαθμό συγγένειας προσώπων τα οποία ο φορολογούμενος επικαλείται ότι τον βαρύνουν.

– Για την απόδειξη διάστασης των συζύγων, απαιτείται αντίγραφο αγωγής για διαζύγιο ή για διατροφή ή πρακτικό κατανομής της κοινής περιουσίας για συναινετικό διαζύγιο ή σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτά οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει τη χωριστή διαβίωση των συζύγων.

– Για την απόδειξη καταβολής του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών σε Ταμεία ασφάλισης του υποχρέου απαιτείται η σχετική βεβαίωση ή απόδειξη του ασφαλιστικού φορέα.

– Για την μείωση του φόρου κατά 200 ευρώ για φορολογούμενο ή εξαρτώμενο μέλος της οικογενείας του ανάπηρο κατά 67% γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

– Για τη μείωση του φόρου κατά 200 ευρώ για φορολογούμενο ή εξαρτώμενο μέλος της οικογενείας του που είναι ανάπηρος αξιωματικός ή οπλίτης ή θύμα πολέμου, σχετική βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

– Για αξιωματικούς οι οποίοι υπέστησαν τραύμα ή νόσημα που επήλθε λόγω κακουχιών σε πολεμική περίοδο, βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας που τους χορηγεί τις αποδοχές τους.

– Για τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, βεβαίωση από τον οικείο συνταξιοδοτικό φορέα ότι ο φορολογούμενος έχει αναγνωριστεί ως θύμα τρομοκρατικής ενέργειας και συνταξιοδοτείται για το λόγο αυτό.

– Για την απόδειξη εξόδων για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις απόδειξη λιανικών συναλλαγών εκδοθείσα από τον ιατρό ή φυσικοθεραπευτή ή λογοθεραπευτή, κ.λπ.

– Για την απόδειξη ακινησίας αυτοκινήτου ή δίτροχου χρειάζεται βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ.

– Για τη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης των αυτοκινήτων τα οποία είναι ειδικά διασκευασμένα για άτομα με αναπηρία 67% και άνω, γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής υπηρεσίας.

– Για τη μη εφαρμογή τεκμηρίου διαβίωσης σε αυτοκίνητο-αντίκα που δεν φέρει συμβατικές πινακίδες, απαιτείται πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

– Για την απόδειξη της καταβολής των διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία, η απόδειξη παροχής υπηρεσιών για το ποσό της αμοιβής.

– Για την αγορά μετοχών μη εισηγμένων σε χρηματιστηριακή αγορά, τα ιδιωτικά συμφωνητικά αγοράς.

– Για την ετήσια δαπάνη που καταβλήθηκε για την εξόφληση δανείων ή πιστώσεων, βεβαίωση του δανειοδότη για το συνολικό ετήσιο ποσό των τοκοχρεολυτικών δόσεων που πληρώθηκαν μέσα στο 2016.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις