Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φρίκη: Χτυπούν και βασανίζουν παιδιά με ειδικές ανάγκες για το “καλό τους” (video)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Χτυπούν και βασανίζουν παιδιά με ειδικές ανάγκες για το “καλό τους” (video)

Οργή και φρίκη προκαλεί το video από το κέντρο λογοθεραπείας στην επαρχεία Τζιανξί της Κίνας, που δείχνει το «εκπαιδευτικό» σύστημα που χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι, προκειμένου να «βοηθήσουν» παιδιά με ειδικές ανάγκες. Δημοσιογράφος που υποδυόταν τον δάσκαλο, κατέγραψε αποτρόπαιες συμπεριφορές των εργαζομένων, που έσπευσαν μάλιστα να τις υποστηρίξουν. Δάσκαλοι χαστουκίζουν, κλωτσάνε και απειλούν παιδιά με ειδικές […]

ImageHandler

Οργή και φρίκη προκαλεί το video από το κέντρο λογοθεραπείας στην επαρχεία Τζιανξί της Κίνας, που δείχνει το «εκπαιδευτικό» σύστημα που χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι, προκειμένου να «βοηθήσουν» παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Δημοσιογράφος που υποδυόταν τον δάσκαλο, κατέγραψε αποτρόπαιες συμπεριφορές των εργαζομένων, που έσπευσαν μάλιστα να τις υποστηρίξουν.

Δάσκαλοι χαστουκίζουν, κλωτσάνε και απειλούν παιδιά με ειδικές ανάγκες «για το καλό τους».

Μία δασκάλα που υποστηρίζει πως έχει ειδική εκπαίδευση μάλιστα, απείλησε ένα παιδί ότι θα του δώσει να φάει τα κόπρανά του αν αυτό «έβρεχε» το παντελόνι του.

Χωρίς κανέναν δισταγμό, υποστηρίζουν στην πλειοψηφία τους πως αυτό βοηθά τα παιδιά: «Νομίζεις ότι είναι άγριο αυτό που κάνουμε όταν το βλέπεις για πρώτη φορά αλλά είναι για το καλό τους.

Δεν μπορούν να μιλήσουν οπότε το να βάζουν τα κλάματα τα βοηθάει να εξασκούν την ομιλία» ακούγεται να λέει μια από τις εργαζόμενες.

«Μην χρησιμοποιείς το μυαλό σου, βλέπεις πόσο χαζό είσαι», φωνάζει κάποια άλλη.

Μία άλλη δασκάλα, συμβουλεύει τον δημοσιογράφο: «χτύπα τα παιδιά στις σκάλες γιατί κανείς δεν το βλέπει εδώ.

Και αν δεν υπάρχει κανείς μπορεί να το ξαναφέρεις εδώ για να το χτυπήσεις ξανά».

Οι Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν το κέντρο ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις