Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Απίθανο μέτρο κάνει βούκινο όσους διασχίσουν τον δρόμο με κόκκινο! (pics)
PLUS

Απίθανο μέτρο κάνει βούκινο όσους διασχίσουν τον δρόμο με κόκκινο! (pics)

Δεν είναι λίγοι οι πεζοί που αδιαφορούν για τα φανάρια στους δρόμους και περνούν απέναντι όποτε τους κατέβει προκαλώντας ατυχήματα. Οι Αρχές στην κινεζική πόλη Wuhan, στην επαρχία Hubei, όταν είδαν πως το πρόστιμο δεν ήταν αρκετό για να περιορίσουν την αδιαφορία των πολιτών, αποφάσισαν να κάνουν κάτι πολύ πιο δραστικό. Τοποθέτησαν πρόσφατα σε κεντρικούς […]

red-light

Δεν είναι λίγοι οι πεζοί που αδιαφορούν για τα φανάρια στους δρόμους και περνούν απέναντι όποτε τους κατέβει προκαλώντας ατυχήματα.

Οι Αρχές στην κινεζική πόλη Wuhan, στην επαρχία Hubei, όταν είδαν πως το πρόστιμο δεν ήταν αρκετό για να περιορίσουν την αδιαφορία των πολιτών, αποφάσισαν να κάνουν κάτι πολύ πιο δραστικό.

Τοποθέτησαν πρόσφατα σε κεντρικούς δρόμους αυτόματες πύλες πεζών που ανοίγουν μόνο όταν το φανάρι γίνει πράσινο.

jaywalking1

Οι Αρχές προσπαθούν να ακολουθήσουν μια διαφορετική προσέγγιση – σταματώντας τους ανθρώπους με τη βοήθεια αυτοματοποιημένων πυλών, σαν αυτές που υπάρχουν στους σταθμούς του μετρό.

Οι πύλες επιτρέπουν στους πεζούς να διασχίσουν το δρόμο μόνο όταν το φανάρι γίνει πράσινο και κλείνουν όταν ανάβει το κόκκινο φως.

jaywalking2

Φυσικά ο άνθρωπος δεν αλλάζει εύκολα και πολλοί είναι αυτοί που πηδούν τις μπάρες, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν ότι κάμερες παρακολούθησης θα καταγράφουν τη δραστηριότητα ανά πάσα στιγμή και οι “έξυπνοι” θα εμφανίζονται σε ψηφιακές πινακίδες της περιοχής!

jaywalking3

Με λίγα λόγια, θα γίνονται βούκινο!

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις