Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Παρίσι: Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που γάζωσε τους αστυνομικούς (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρίσι: Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που γάζωσε τους αστυνομικούς (pics)

Ένας αστυνομικός 30 ετών σκοτώθηκε, άλλοι δυο αστυνομικοί κι ένας πολίτης τραυματίστηκαν, ενώ νεκρός έπεσε και ο δράστης της επίθεσης. Το νέο χτύπημα σημειώνεται τρεις μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ματαίωσε το ταξίδι του στη Βρετανία, ενώ σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία […]

paris_shooting8_525_355

Ένας αστυνομικός 30 ετών σκοτώθηκε, άλλοι δυο αστυνομικοί κι ένας πολίτης τραυματίστηκαν, ενώ νεκρός έπεσε και ο δράστης της επίθεσης. Το νέο χτύπημα σημειώνεται τρεις μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ματαίωσε το ταξίδι του στη Βρετανία, ενώ σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία ανέστειλαν την προεκλογική τους εκστρατεία.

Ήταν μια ακόμη επίθεση από οπαδό του Ισλαμικού Κράτους. Τα τελευταία δυο χρόνια, η Γαλλία έχει θρηνήσει το θάνατο περισσότερων από 230 ανθρώπων από παρόμοιες επιθέσεις, που έγιναν από νεαρούς που μεγάλωσαν είτε στη Γαλλία είτε στο Βέλγιο.

Στην δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία από το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί κατά του τζιχαντιστή που δολοφόνησε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο στην επίθεση που πραγματοποίησε χθες το βράδυ στο Παρίσι.

https://twitter.com/kkerima/status/855186857688272897

Πρόκειται για τον 39χρονο Καρίμ Σεουφρί που είναι πατέρας, όπως αναφέρει η γαλλική Le Parisien.

Το 2001 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για απόπειρα δολοφονίας αστυνομικών.

tromokratis-parisi-ena

Χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Αμπού Γιουσούφ ο Βέλγος» και είχε πολλές φορές δηλώσει πως ήθελε «να σκοτώσει αστυνομικούς», σε μηνύματα που αντάλλασσε μέσω της εφαρμογής Telegram στο κινητό του.

Είχε γεννηθεί στην Γαλλία και ζούσε στην πόλη Σελ, κοντά στο Παρίσι.

Παρά την καταδίκη του το 2001, όταν είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών ενώ έκλεβε ένα αυτοκίνητο, απελευθερώθηκε το 2016.

Πρόσφατα είχε κρατηθεί από τις γαλλικές αρχές και είχε ανακριθεί γιατί πληροφοριοδότες είχαν ενημερώσει την αστυνομία πως έψαχνε όπλα για να σκοτώσει αστυνομικούς, όμως πάλι τον άφησαν ελεύθερο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις