alphafreepress.gr / PLUS / Οι οχτώ λόγοι που οι άντρες με σκύλο “ρίχνουν” κάθε γυναίκα
PLUS

Οι οχτώ λόγοι που οι άντρες με σκύλο “ρίχνουν” κάθε γυναίκα

 marley

Αν ψάχνετε σύντροφο, επιλέξτε κάποιον που να έχει σκύλο, λένε οι ειδικοί και εξηγούν τους λόγους. Οι ιδιοκτήτες αυτών των τετράποδων, έχουν στην πλειοψηφία τους συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που συντελούν στο να είναι κάποιος ο ιδανικός άνθρωπος για να βιώσεις μία στοργική σχέση.

Παρακάτω, θα διαβάσετε τα οχτώ χαρακτηριστικά που έχουν προκύψει ύστερα από πολυάριθμες έρευνες για τους ιδιοκτήτες σκύλων, με τις εξαιρέσεις να είναι σαφώς υπαρκτές.

Τα οχτώ αυτά στοιχεία όμως συναντώνται στην πλειοψηφία των ανθρώπων που ζουν με το πιο πιστό πλάσμα του κόσμου.

1. Δεν φοβούνται τη δέσμευση

Η υιοθεσία ενός σκύλου σημαίνει δέσμευση και φροντίδα του ζώου αυτού για την επόμενη δεκαετία ή και περισσότερο. Ένα πρόσωπο που είναι πρόθυμο να θυσιάσει την ελευθερία του, το χρόνο του , τα χρήματα του και την ενέργεια του για να χαρίσει σ’ ένα κουτάβι μία ευτυχισμένη ζωή ίσως και να έχει ό, τι χρειάζεται για να κάνει μια μακροπρόθεσμη σχέση. 

2. Είναι στοργικοί

Έπειτα από μια κουραστική μέρα, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για κάποιον που έχει σκύλο να γυρίσει σπίτι και να νιώσει την αγάπη και τη στοργή του σκύλου του, το οποίο θα έρθει τρέχοντας να τον υποδεχτεί και να πηδήξει πάνω του με το που θα δει να ανοίγει η πόρτα του σπιτιού. Σίγουρα ένας τέτοιος άνθρωπος δε θα έχει διαφορετική συμπεριφορά με το/τη σύντροφο του.

o-skulos-twn-ompama-pou-kanei-anw-katw-to-leuko-oiko.w_hr

3. Μπορούν να χειριστούν την ακαταστασία και το χάος

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα κουτάβια είναι αρκετά βρώμικα. Οι ιδιοκτήτες σκύλων όμως έχουν ασχοληθεί με όλα αυτά και γνωρίζουν πολύ καλά να αντιμετωπίζουν «βρώμικες» καταστάσεις: από το καθάρισμα των ακαθαρσιών που μπορεί να υπάρχουν στο σπίτι μέχρι την καθαριότητα τους μετά από μία βόλτα σε μία βροχερή και λασπωμένη μέρα του χειμώνα. Φυσικά η συμπεριφορά τους δεν πρόκειται ν’ αλλάξει αν βρεθεί μία δύσκολη και έκτακτη δουλειά μέσα στο σπίτι, όπως ας πούμε εάν χαλάσει το καζανάκι της τουαλέτας.

4. Παραμένουν δραστήριοι

Τα σκυλιά πρέπει να πάνε βόλτα για να περπατήσουν και να τρέξουν και μαζί μ’ αυτά και οι ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι, δε διστάζουν να το κάνουν και δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Όπως καταλαβαίνετε αυτές οι υγιεινές συνήθειες μόνο δραστήριο και γυμνασμένο μπορούν να κρατήσουν κάποιον.

5. Είναι υπομονετικοί 

Η φάση που ο σκύλος είναι ακόμα κουτάβι είναι μία φάση που μπορεί να τσεκάρει την πραγματική υπομονή ενός ανθρώπου. Από τα ξαφνικά και άνευ λόγου γαυγίσματα μέχρι την καταστροφή αγαπημένων ρούχων και αντικειμένων, ένας ιδιοκτήτης σκύλου έχει πάρα πολλούς λόγους για να υπερηφανεύεται για την υπομονή του. Όταν όμως αγαπάς κάποιον είτε πρόκειται για σκύλο είτε για ερωτικό σύντροφο είτε για παιδί όλα αυτά αξίζουν τον κόπο.

Young couple and a dog

6. Είναι υπεύθυνοι

Οι ιδιοκτήτες σκύλων αποδεικνύουν καθημερινά την υπευθυνότητά τους. Η υιοθεσία ενός σκύλου είναι από μόνη της μία δύσκολη απόφαση που προϋποθέτει μεγάλη υπευθυνότητα. Από το καθημερινό τάισμα και τις καθημερινές βόλτες μέχρι τις τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο, οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα από όλους πως να φροντίζουν και να προσέχουν κάποιον.

7. Είναι παιχνιδιάρηδες

Οι ιδιοκτήτες σκύλων διακρίνονται από μία χαλαρή και παιχνιδιάρικη διάθεση. Παίζουν με ανόητα παιχνίδια σκυλιών, ενώ παράλληλα δημιουργούν χαζά και διασκεδαστικά παιχνίδια για το κουτάβι τους. Αυτή η χαλαρότητα και η διάθεση για παιχνίδι κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστεί και στις ερωτικές τους σχέσεις.

8. Αγαπάνε χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα

Πως; Επειδή ο σκύλος τους αποτελεί πρότυπο γι’ αυτούς. Μπορεί να ακούγεται γλυκανάλατο, αλλά είναι μία αλήθεια.