Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ξεκίνησε η μεγαλύτερη σφαγή στον κόσμο: Χιλιάδες φωκάκια θα βρουν φρικτό θάνατο (pics-vid)
PLUS

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη σφαγή στον κόσμο: Χιλιάδες φωκάκια θα βρουν φρικτό θάνατο (pics-vid)

Εικόνες γεμάτες φρίκη, αίμα και δίψα για χρήμα. Εικόνες που δεν αντέχει ούτε ο πιο σκληρός ενήλικας να αντικρίσει. Ένα μικρό φωκάκι βγάζει κραυγές πόνου πάνω σε ένα κομμάτι πάγου που πλέει ανοικτά της ακτής της Νέας Γης στον Καναδά. Είναι μόλις 14 ημερών. Οι κυνηγοί έχουν ήδη φτάσει με τον φονικό εξοπλισμό στα χέρια και […]

fetchimg

Εικόνες γεμάτες φρίκη, αίμα και δίψα για χρήμα. Εικόνες που δεν αντέχει ούτε ο πιο σκληρός ενήλικας να αντικρίσει.

Ένα μικρό φωκάκι βγάζει κραυγές πόνου πάνω σε ένα κομμάτι πάγου που πλέει ανοικτά της ακτής της Νέας Γης στον Καναδά. Είναι μόλις 14 ημερών.

ImageHandlerO7S60Q9A

Οι κυνηγοί έχουν ήδη φτάσει με τον φονικό εξοπλισμό στα χέρια και τα μωρά περιμένουν την ώρα που θα σφαχτούν.

Η άθλια αυτή δραστηριότητα είναι απόλυτα νόμιμη το μεγαλύτερο διάστημα μέσα στον χρόνο, με την πλειοψηφία των κυνηγών να περιμένει αυτή την περίοδο που οι φώκιες έχουν μόλις γεννήσει.

Τα νεογνά, έχουν την πιο πολύτιμη γούνα, άρα μπαίνουν πρώτα στη λίστα θανάτου.

seal1 seal3

Η Rebecca Aldworth, διευθύντρια της Humane Society International, παρατηρεί το φρικτό κυνήγι φώκιας που γίνεται σε ετήσια βάση στον ανατολικό Καναδά και εδώ και 18 χρόνια βλέπει την απόλυτη βιαιότητα.

Περιγράφοντας την εμπειρία της στον ιστότοπο The Dodo, η Aldworth κάνει λόγο για «ένα απίστευτο βασανιστήριο» και για εικόνες τρομακτικής βιαιότητας, τις οποίες «οι περισσότεροι ενήλικες άνθρωποι δεν θα άντεχαν να δουν ούτε σε βίντεο».

fokia_canada1 sealhunt 1170808_FCCCurrentSituationHarpSeals-4

«Έχω δει φώκιες να πυροβολούνται στο πρόσωπο και να αφήνονται να αιμορραγούν στον πάγο για αρκετή ώρα, προσπαθώντας μάταια να ξεφύγουν, μέχρι να έρθει κάποιος να τις αποτελειώσει. Έχω δει ζώα να σέρνονται ζωντανά με μεταλλικούς γάντζους σφαδάζοντας από τους πόνους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το μόνο διάστημα που η κυβέρνηση του Καναδά απαγορεύει το κυνήγι είναι από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τις αρχές Απριλίου – δηλαδή τις εβδομάδες που οι μητέρες φώκιες θηλάζουν ακόμα τα μικρά τους. Φέτος όμως, το κυνήγι ξεκίνησε ακόμα νωρίτερα, για την ακρίβεια στις 28 Μαρτίου.

1170801_980x_-1-.png FWKAIS3

Φυσικά η απαγόρευση αυτή δεν εξασφαλίζει τίποτα, αφού όπως εξηγεί η ακτιβίστρια, «δεν υπάρχει συγκεκριμένη ζώνη όπου συγκεντρώνονται οι μητέρες με τα νεογνά. Το συγκεκριμένο είδος φώκιας γεννά σε διάσπαρτα μέρη κατά μήκος της ακτής της Νέας Γης». Άρα είναι αδύνατον να γνωρίζει ο κυνηγός πότε μια φώκια θηλάζει.

«Μια εταιρεία με την επωνυμία PhocaLux πίεσε την καναδική κυβέρνηση να ανοίξει το κυνήγι φώκιας νωρίς. Ισχυρίζονται ότι θέλουν να κυνηγήσουν ενήλικες φώκιες για το κρέας και το λίπος τους», προσθέτει.

Από το 2002, έχουν θανατωθεί με φρικτούς τρόπους πάνω από 2 εκατομμύρια φώκιες σύμφωνα με τα στοιχεία της Humane Society International.
Το 98% των θυμάτων αυτής της σφαγής είναι μικρότερα από 3 μηνών, καθώς η γούνα τους αξίζει «χρυσάφι» αλλά είναι και πιο εύκολο να σκοτωθούν λόγω της αδυναμίας τους να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σφαγή θαλάσσιων θηλαστικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις