Αυτός είναι ο άντρας που προκάλεσε το μακελειό στη Στοκχόλμη (photos)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτός είναι ο άντρας που προκάλεσε το μακελειό στη Στοκχόλμη (photos)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ο 39χρονος Ρακχμάτ Ακίλοφ από το Ουζμπεκιστάν είναι ο άντρας που έσπειρε τον θάνατο στη Στοκχόλμη την περασμένη Παρασκευή, όταν έπεσε με το κλεμμένο φορτηγό πάνω σε πεζούς. Ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι από την Σουηδία, μια Βελγίδα, ένας 41χρονος Βρετανός και ένας ακόμα Σουηδό πολίτη, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά είναι τα τέσσερα […]

09.04.2017 | 18:01

Ο 39χρονος Ρακχμάτ Ακίλοφ από το Ουζμπεκιστάν είναι ο άντρας που έσπειρε τον θάνατο στη Στοκχόλμη την περασμένη Παρασκευή, όταν έπεσε με το κλεμμένο φορτηγό πάνω σε πεζούς.

Ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι από την Σουηδία, μια Βελγίδα, ένας 41χρονος Βρετανός και ένας ακόμα Σουηδό πολίτη, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά είναι τα τέσσερα θύματα του.

Σήμερα αποκαλύφθηκε το όνομά του και δόθηκαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες του.

Οι Αρχές γνώριζαν πως ο 39χρονος, φανατικός του Ισλαμικού Κράτους, βρίσκεται παράνομα στη Σουηδία και πρέπει να απελαθεί, καθώς είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου του.

Παρά τις έρευνες, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτή την τραγωδία.

Ο 39χρονος συνελήφθη από την αστυνομία λίγες ώρες μετά την επίθεση. «Είχε καταθέσει αίτηση ασύλου, η οποία απορρίφθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Τον Δεκέμβριο ενημερώθηκε από την Υπηρεσία Μετανάστευσης ότι είχε τέσσερις εβδομάδες διορία να εγκαταλείψει την χώρα.

Τον Φεβρουάριο η υπόθεσή του παραπέμφθηκε στην αστυνομία, καθώς ο ίδιος είχε εξαφανιστεί», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο δράστης «ήταν θαυμαστής του Ισλαμικού Κράτους», συμπλήρωσε.

Τα σουηδικά μέσα αναφέρουν ότι αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να επιχειρεί να αυτοπυρποληθεί πυροδοτώντας τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην καμπίνα του φορτηγού.

 

Exit mobile version