Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στους δρόμους και σε απόγνωση οι συνταξιούχοι: “Δεν έχουμε λεφτά να ζήσουμε”! (pics- vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους δρόμους και σε απόγνωση οι συνταξιούχοι: “Δεν έχουμε λεφτά να ζήσουμε”! (pics- vid)

Στους δρόμους βγήκαν οι συνταξιούχοι, καταγγέλλοντας τις συνεχόμενες μειώσεις που κυριολεκτικά δεν τους επιτρέπουν να έχουν σε πολλές περιπτώσεις ούτε τα βασικά! Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, είναι προωθούμενη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου που γίνεται στα πλαίσια της συμφωνίας με τους δανειστές. Από το πρωί οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν […]

S1

Στους δρόμους βγήκαν οι συνταξιούχοι, καταγγέλλοντας τις συνεχόμενες μειώσεις που κυριολεκτικά δεν τους επιτρέπουν να έχουν σε πολλές περιπτώσεις ούτε τα βασικά!

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, είναι προωθούμενη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου που γίνεται στα πλαίσια της συμφωνίας με τους δανειστές.

Από το πρωί οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, αντιδρώντας στις μειώσεις που έχουν σημειωθεί αλλά και σε αυτές που έρχονται. Η πορεία θα ολοκληρωθεί στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα αφήσουν και ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αθήνας έχει διακοπεί.

S2

Οι συνταξιούχοι απαιτούν άμεση καταβολή του δώρου Πάσχα καθώς είναι η πέμπτη χρονιά που δεν θα το πάρουν και την αποκατάσταση των συντάξεων τους.
«Σφίγγουμε από εδώ, σφίγγουμε από εκεί για να αντεπεξέλθουμε… προσπαθούμε, έχω χάσει τα δυο τρίτα της σύνταξης μου», λέει συνταξιούχος του ΟΣΑ.

Σε απελπιστική κατάσταση και ο συνταξιούχος πιλότος της Ολυμπιακής Αεροπορίας: «Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για όλους του συνταξιούχους, όλο μας κόβουν τις συντάξεις».

S3

Άλλος διαμαρτυρόμενος αναφέρει: «Πετάγαμε 35χρόνια και τώρα δεν έχουμε λεφτά να ζήσουμε… ήμουν χειριστής αεροσκαφών στην Ολυμπιακή».

S4

Την Πέμπτη, στις 7 Απριλίου οι συνταξιούχοι θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις και ειδικά στην Αθήνα στις 6.30 το απόγευμα στην Ομόνοια, στην Θεσσαλονίκη στις 7 μμ στο άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στην 6.30 μμ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

S5 as as1
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις