Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πολύ περισσότερο σεξ, αλλά με την απιστία στο αίμα οι… υπέρβαροι!
PLUS

Πολύ περισσότερο σεξ, αλλά με την απιστία στο αίμα οι… υπέρβαροι!

Απίστευτα είναι τα συμπεράσματα μιας μεγάλης έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι που έχουν περισσότερο βάρος κάνουν περισσότερο σεξ, είναι όμως και περισσότερο άπιστοι! Επιστήμονες μελέτησαν το «ιστορικό» 5.000 ανδρών που επισκέφτηκαν τα τελευταία πέντε έτη το Ινστιτούτο και κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως οι υπέρβαροι έχουν στο αίμα τους την απιστία. […]

sex1

Απίστευτα είναι τα συμπεράσματα μιας μεγάλης έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι που έχουν περισσότερο βάρος κάνουν περισσότερο σεξ, είναι όμως και περισσότερο άπιστοι!

Επιστήμονες μελέτησαν το «ιστορικό» 5.000 ανδρών που επισκέφτηκαν τα τελευταία πέντε έτη το Ινστιτούτο και κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως οι υπέρβαροι έχουν στο αίμα τους την απιστία.

Με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορούν να αντισταθούν στο φαγητό, με τον ίδιο τρόπο εν αντιστέκονται και στους ερωτικούς πειρασμούς, είναι η μία βασικότερη εξήγηση.

«Σε συνδυασμό με τα ευρήματα γονιδιακών ερευνών, οι οποίες δείχνουν πως τα γονίδια που ελέγχουν το βάρος μας είναι ίδια με εκείνα που ελέγχουν τη σεξουαλική μας συμπεριφορά, οι παχύσαρκοι είναι δύο φορές πιο άπιστοι από τους αδύνατους και απολαμβάνουν διπλάσιο αριθμό σεξουαλικών επαφών», επισημαίνει ο ουρολόγος-ανδρολόγος Κωσταντίνος Κωσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

«Οι πρόγονοί μας που επιβίωσαν, ήταν αυτοί που έτρωγαν καλύτερα, αλλά και αυτοί που θα διάλεγαν τον καλύτερο και πιο υγιή σύντροφο. Δηλαδή η σεξουαλική ευφυΐα συνυπάρχει με τη διατροφική ευφυΐα», συμπληρώνει.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρεται σε μια πρόσφατη μεγάλη έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, με δείγμα 100.000 υπέρβαρων αντρών. Ερευνώντας  ένα γονίδιο που βρίσκεται στα οστά και έχει σχέση με την αυξητική ορμόνη, είδαν  πως όσοι έχουν παραπάνω σωματικό βάρος, ήταν κατά μέσο όρο πέντε εκατοστά ψηλότεροι από τους αδύνατους και έκαναν δύο φορές περισσότερο σεξ.

«Μια γνωστή πρωτεΐνη που λέγεται λεπτίνη φαίνεται πως είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του βάρους και της σεξουαλικής απόδοσης. Η πρωτεΐνη αυτή στους παχύσαρκους κάνει ένα αντίγραφο, που “ξεγελά” το γονίδιο κορεσμού πείνας και σεξουαλικής βουλιμίας, με τον ίδιο τρόπο. Είναι ένα γονίδιο “παραμορφωτικός καθρέπτης” γιατί ο οργανισμός που το φέρει δεν έχει την αίσθηση του κορεσμού στο φαγητό και της βαρεμάρας στο σεξ» , εξηγεί ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

tromaktiko

Οι ανορεξικοί βόρειοι και οι ζωηροί νότιοι

Αρκετοί αδύνατοι άντρες, ασχολούνται με τον αθλητισμό, με αποτέλεσμα να ακολουθούν συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Δεν πίνουν αλκοόλ, δεν βγαίνουν και δεν φλερτάρουν, σε αντίθεση με όσους έχουν παραπάνω κιλά.

«Όπως οι παχύσαρκοι δεν είναι πιστοί σε δίαιτες και παραβιάζουν όλους τους κανόνες υγιούς διατροφής, έτσι και στην ερωτική ζωή παραβιάζουν τους κανόνες πίστης. Είναι οι άπιστοι της διατροφής, αλλά και του έρωτα», προσθέτει ο δρ Κωνσταντινίδης.

«Η έρευνά μας επιβεβαιώνει ως ένα βαθμό τη διαπίστωση του ανορεξικού, ξερακιανού Ευρωπαίου, που μας κατηγόρησε ότι τρώμε, πίνουμε και χαλάμε λεφτά στις γυναίκες, ενώ αυτοί πάνε μόνο γυμναστήριο. Τα ευρήματά μας νομίζω ότι απενοχοποιούν τη συμπεριφορά μας ως κακομαθημένου λαού, αφού η φύση πρόβλεψε να χαρίσει τη χαρά της ζωής στους νότιους και την υγιή, ανόητη ζωή στους βόρειους, που δεν πεθαίνουν από καρδιά, αλλά αυτοκτονούν από δυστυχία. Η έρευνα αυτή δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά κι αν είναι, μοιάζει τόσο αληθινή, γιατί επιβεβαιώνεται από την κοινωνική παρατήρηση του κοινού νου και όχι από στατιστικές μελέτες, που συνήθως πέφτουν έξω. Στις βόρειες χώρες έχουν γίνει μελέτες που έδειξαν πως οι κακομαθημένοι διατροφικά και σεξουαλικά άνθρωποι, είχαν προσδόκιμο ζωής δέκα χρόνια παραπάνω από τους «φρόνιμους» συμπολίτες τους».

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις