Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μην αφήνετε τα παιδιά σας να δυστυχούν μπροστά στην τηλεόραση
PLUS

Μην αφήνετε τα παιδιά σας να δυστυχούν μπροστά στην τηλεόραση

Μια έρευνα αποφαίνεται ότι τα παιδιά που σπαταλούν μεγάλο χρόνο από τη ζωή τους βλέποντας τηλεόραση ή κοιτάζοντας εικονογραφημένα βιβλία είναι λιγότερο χαρούμενα, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους, οι οποίοι επιλέγουν να ασχολούνται με άλλες πιο ενεργητικές δραστηριότητες (π.χ. ζωγραφική). Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι παθητικές δραστηριότητες δεν προσφέρουν ούτε ικανοποίηση στα παιδιά, αλλά ούτε […]

o-KIDS-WATCHING-TV-facebook

Μια έρευνα αποφαίνεται ότι τα παιδιά που σπαταλούν μεγάλο χρόνο από τη ζωή τους βλέποντας τηλεόραση ή κοιτάζοντας εικονογραφημένα βιβλία είναι λιγότερο χαρούμενα, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους, οι οποίοι επιλέγουν να ασχολούνται με άλλες πιο ενεργητικές δραστηριότητες (π.χ. ζωγραφική).

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι παθητικές δραστηριότητες δεν προσφέρουν ούτε ικανοποίηση στα παιδιά, αλλά ούτε ενισχύουν τις ικανότητες ή δεξιότητές τους.

Subject: On 2013-04-23, at 4:06 PM, Milne, Vanessa wrote: Photo child watching TV dreamstime dreamstime_l_4007344.jpg

Στη περίπτωση της τηλεόρασης δε, η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτή έχει αρνητικές επιδράσεις στα επίπεδα ευτυχίας και χαράς που βιώνουν τα παιδιά, καθώς συνεπάγεται ελάχιστη αλληλεπίδραση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Μ. Βρετανίας, τα παιδιά που συμμετέχουν ενεργά σε παιχνίδια, αναπτύσσουν καλύτερα τις κινητικές δεξιότητές τους και την ομιλία τους και είναι πιο ευτυχισμένα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις