Ένδειξη ευφυΐας η έντονη ανησυχία

PLUS

Ένδειξη ευφυΐας η έντονη ανησυχία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Η ανησυχία και η νευρικότητα που αισθάνεται ένας άνθρωπος,  δύναται να αποτελεί ένδειξη υψηλής νοημοσύνης. Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο Lakehead στο Οντάριο του Καναδά προέκυψε ότι όταν οι φοιτητές εμφάνιζαν υψηλό άγχος είχαν και την υψηλότερη βαθμολογία στα μαθήματα τους. Επιπλέον ερευνητές στο Ισραήλ, στο πλαίσιο προηγούμενης μελέτης που είχαν πραγματοποιήσει διενήργησαν […]

28.03.2017 | 07:51

Η ανησυχία και η νευρικότητα που αισθάνεται ένας άνθρωπος,  δύναται να αποτελεί ένδειξη υψηλής νοημοσύνης. Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο Lakehead στο Οντάριο του Καναδά προέκυψε ότι όταν οι φοιτητές εμφάνιζαν υψηλό άγχος είχαν και την υψηλότερη βαθμολογία στα μαθήματα τους. Επιπλέον ερευνητές στο Ισραήλ, στο πλαίσιο προηγούμενης μελέτης που είχαν πραγματοποιήσει διενήργησαν ένα πείραμα σε 80 φοιτητές. Ειδικότερα, οι παραπάνω φοιτητές έπρεπε να αξιολογήσουν μια σειρά από έργα τέχνης, τα οποία παρουσιάζονταν μέσω ενός λογισμικού στον υπολογιστή. Ωστόσο, στην πορεία αυτή της αξιολόγησης τους συνέβαιναν διάφορα πράγματα με στόχο να τους αποσυντονίσουν από την εργασία τους και να τους δημιουργήσουν περισσότερο άγχος.

Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι όσο πιο υψηλές βαθμολογίες συγκέντρωναν οι συμμετέχοντες στη μελέτη στις μετρήσεις του άγχους, τόσο περισσότερο συγκεντρώνονταν αποκλειστικά στην επίτευξη του στόχου τους. Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, οι φοιτητές που ήταν περισσότερο ανήσυχοι δεν ανέχονταν τις καθυστερήσεις που προέκυπταν στην προσπάθειά τους να παραδώσουν ένα επείγον μήνυμα. Οι ίδιοι ψυχολόγοι εξάλλου είχαν διαπιστώσει σε προηγούμενες έρευνές τους ότι οι ανήσυχοι άνθρωποι διαισθάνονται τις απειλές πιο γρήγορα από τους ήρεμους.

Exit mobile version