Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τασούλας: “Σκληρός ο θάνατος Μπελογιάννη αλλά επιδίωξε να επιβάλλει κομμουνιστική δικτατορία” (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τασούλας: “Σκληρός ο θάνατος Μπελογιάννη αλλά επιδίωξε να επιβάλλει κομμουνιστική δικτατορία” (vid)

Λίγο μετά την έντονη αντιπαράθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου με τον Νικήτα Κακλαμάνη και την πλειοψηφία των βουλευτών με αφορμή την εκδήλωση για τον Ν. Μπελογιάννη, προκλήθηκε ξανά ένταση. Αυτή τη φορά, “πρωταγωνιστής” είναι ο Κώστας Τσαούλας της Νέας Δημοκρατίας. «Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, […]

tasoulas-thumb-large-thumb-large

Λίγο μετά την έντονη αντιπαράθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου με τον Νικήτα Κακλαμάνη και την πλειοψηφία των βουλευτών με αφορμή την εκδήλωση για τον Ν. Μπελογιάννη, προκλήθηκε ξανά ένταση.

Αυτή τη φορά, “πρωταγωνιστής” είναι ο Κώστας Τσαούλας της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει μόνο η αριστερά σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της δημοκρατίας. Εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά», είπε ο κ. Τασούλας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαφιλίππου, που έκανε λόγο για «αντικομμουνιστικό παραλήρημα».

Και ο Νίκος Βούτσης όμως,  που πήρε την πρωτοβουλία να ενισχύσει το κοινοβούλιο την δημιουργία του μουσείου στην Αμαλιάδα σχολίασε τις δηλώσεις Τασούλα, τονίζοντας πως του προκάλεσαν δυσάρεστη έκπληξη.

«Εκφράζω την αρνητική μου έκπληξη για τέσσερα ζητήματα. Εδώ και ένα μήνα δημοσίως είχαν εκφραστεί από την Καθημερινή και την Εστία και ύστερα από περιθωριακά έντυπα της άκρας – άκρας δεξιάς αντιρρήσεις κατά πόσο έπρεπε να συμμετέχει η Βουλή. Από καμία άλλη πλευρά και αυτό το θεωρούσα ως στοιχείο δημοκρατικής ωρίμανσης» είπε ο κ. Βούτσης για να προσθέσει «Μένω έκπληκτος για τις ομιλία Τζαβάρα- Τασούλα.

Μένω έκπληκτος γιατί πρόκειται για μία εκτέλεση που έγινε κάτω από την παγκόσμια κατακραυγή των πλέον επιφανών εκείνης της περιόδου.
Εκφράζω την έκπληξή μου διότι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι στο κράτος υπήρχε αμφιταλάντευση για την εκτέλεση που έγινε Κυριακή το πρωί – κάτι που ούτε οι Γερμανοί δεν είχαν κάνει – έγινε υπό την εργώδη προσπάθεια του παρακράτους και του κράτους γιατί την επομένη είχε συγκληθεί το Συμβούλιο Χαρίτων. Η τελευταία μου έκπληξη έχει σχέση με αυτό που ζήσαμε χθες στην Αμαλιάδα και δείχνει την ωριμότητα του λαού μας. Από πουθενά δεν υπήρξε ένσταση ακόμη και στον τοπικό Τύπο. Είχαν αντιληφθεί όλοι πλήρως την σημασία που έχει η Βουλή να τιμήσει τον Νίκο Μπελογιάννη».

Παπαρήγα: Δεν ανεχόμαστε την υποκρισία και την καπηλεία

«Όλοι σε ξένο αχυρώνα τσακώνονται. Δεν περιμένω να δικαιωθεί ο αγώνας του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ από αυτό το Κοινοβούλιο. Το μόνο που μπορεί να κάνει αυτό το Κοινοβούλιο είναι να επιβραβεύσει το μαστίγιο και το καρότο για το λαό». Η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «εδώ ακούστηκαν τεράστια και ανιστόρητα πράγματα. Είμαστε σε δύο αντίπαλα ασυμφιλίωτα στρατόπεδα και με τη ΝΔ και με τους άλλους. Δεν έχω ούτε εγώ δικαίωμα να πω τι θα έκανε σήμερα ο Μπελογιάννης. Δεν μονοπωλούμε τίποτα αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε την υποκρισία και την καπηλεία», σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις