Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Λέσβος: 18χρονος μαθητής συνελήφθη γιατί απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: 18χρονος μαθητής συνελήφθη γιατί απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου

Την απελευθέρωση του 18χρονου μαθητή από το Πακιστάν ζητά με ανακοίνωση της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της Λέσβου, ο οποίος κρατείται εδώ και μία εβδομάδα. Ο Ιρφάν Μουχαμάντ, μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης, συνελήφθη από τις Αρχές λίγες ημέρες μετά την ενηλικίωση του εξαιτίας της απορριπτικής απόφασης σε δεύτερο βαθμό για το αίτημα χορήγησης […]

1f793a25d861dc8f59121f3a07025ba2710a02e7757ffb7c9c122ea8e30e3e5d

Την απελευθέρωση του 18χρονου μαθητή από το Πακιστάν ζητά με ανακοίνωση της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της Λέσβου, ο οποίος κρατείται εδώ και μία εβδομάδα.

Ο Ιρφάν Μουχαμάντ, μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης, συνελήφθη από τις Αρχές λίγες ημέρες μετά την ενηλικίωση του εξαιτίας της απορριπτικής απόφασης σε δεύτερο βαθμό για το αίτημα χορήγησης ασύλου.

Ο 18χρονος μαθητής, «διέμενε αρκετούς μήνες σε δομή φιλοξενίας της Μυτιλήνης, παρακολουθούσε μαθήματα στο Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης και ήταν άλλη μία τυπική περίπτωση νέου παιδιού που προσπαθούσε με συνέπεια και σοβαρότητα να κατακτήσει τους όρους για μια καλύτερη ζωή και να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, ζητούν «άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες για να αφεθεί ελεύθερος ο Ιρφάν, μέχρις ότου επανεξεταστεί η αίτηση αναστολής της απόφασης απέλασης και της κράτησής του, και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη φοίτησή του».
Πλέον ο Ιρφάν κρατείται στον χώρο κράτησης που έχει δημιουργηθεί στον καταυλισμό της Μόριας, μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή, που έχει υποβληθεί στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις