Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δημήτρης Σταμάτης: “Επικίνδυνα επιπόλαιος ο Κατρούγκαλος. Προσκαλεί τους Τούρκους στην Ελλάδα.”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Σταμάτης: “Επικίνδυνα επιπόλαιος ο Κατρούγκαλος. Προσκαλεί τους Τούρκους στην Ελλάδα.”

  Μετά τον Δημήτρη Καμμένο σκληρή επίθεση στον Γιώργο Κατρούγκαλο εξαπολύει και ο Δημήτρης Σταμάτης, χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνα επιπόλαιο, σχετικά με τη θέση που πήρε για την Τουρκία. Mε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο κ. Σταμάτης είπε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν εκδηλώσεις από στελέχη της τουρκικής […]

 stamatis

Μετά τον Δημήτρη Καμμένο σκληρή επίθεση στον Γιώργο Κατρούγκαλο εξαπολύει και ο Δημήτρης Σταμάτης, χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνα επιπόλαιο, σχετικά με τη θέση που πήρε για την Τουρκία.

Mε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο κ. Σταμάτης είπε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν εκδηλώσεις από στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, άρα πρόκειται για άγνοια του αναπληρωτή υπουργού.

«Την ώρα που κορυφώνεται η σύγκρουση Τουρκίας – Ευρώπης και αυξάνεται η προκλητικότητα των Τούρκων σε βάρος της χώρας μας, ο αναπληρωτής υπουργός Κατρούγκαλος με χθεσινές δηλώσεις του, τάσσεται κατά των Ευρωπαίων Εταίρων μας, ενώ προσκαλεί ουσιαστικά τους Τούρκους να πραγματοποιήσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα».

«Με την πρωτοφανή δήλωση αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δείχνει ασύγγνωστη και επικίνδυνη επιπολαιότητα και άγνοια της ελληνικής εσωτερικής πραγματικότητας. Δεδομένου, πέραν των άλλων, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι. Αφετέρου, παρεμβαίνει – ως μη όφειλε- υπέρ των απόψεων της τουρκικής κυβέρνησης σε εσωτερικά ζητήματα χωρών μελών της ΕΕ για να αποσπάσει τους επαίνους του Τουρκικού Τύπου».

Απευθύνει μάλιστα ερώτημα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά εάν «οι απόψεις του αναπληρωτή του απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης» και αν πρόκειται ο ίδιος να δώσει άδεια για συγκεντρώσεις των Τούρκων στην Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις