Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / PLUS / Τέσσερις λόγοι που οι γυναίκες “πατάνε” κάτω τους άντρες στο προσδόκιμο ζωής
PLUS

Τέσσερις λόγοι που οι γυναίκες “πατάνε” κάτω τους άντρες στο προσδόκιμο ζωής

Είναι γνωστό πως σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι γυναίκες είναι «κατασκευασμένες» να ζουν πολύ περισσότερο. Το The Conversation αναφέρει τους τέσσερις πιο βασικούς λόγους που το ισχυρό φύλο, δεν είναι τελικά και τόσο… ισχυρό! 1) Βιολογία Το φύλο και η βιολογία σίγουρα παίζουν ρόλο, καθώς οι γυναίκες έχουν κάποια βιολογικά προτερήματα, όπως τα […]

Senior couple embracing at home

Είναι γνωστό πως σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι γυναίκες είναι «κατασκευασμένες» να ζουν πολύ περισσότερο.

Το The Conversation αναφέρει τους τέσσερις πιο βασικούς λόγους που το ισχυρό φύλο, δεν είναι τελικά και τόσο… ισχυρό!

1) Βιολογία

Το φύλο και η βιολογία σίγουρα παίζουν ρόλο, καθώς οι γυναίκες έχουν κάποια βιολογικά προτερήματα, όπως τα οιστρογόνα που μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη (LDL) και αυξάνουν την «καλή», μειώνοντας έτσι τους καρδιαγγειακούς κινδύνους. Αντίθετα, η τεστοστερόνη στους άνδρες δρα ακριβώς ανάποδα, καθιστώντας τους πιο ευάλωτους σε καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

2) Οι γυναίκες ακολουθούν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες ακολουθούν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και δίνουν σημασία στα «ύποπτα» συμπτώματα. Αντίθετα, οι άνδρες αναβάλλουν τις επισκέψεις στους γιατρούς.

women_live_longer

3) Οι άνδρες αναζητούν τη «συγκίνηση»

Η τεστοστερόνη κάνει τους άνδρες να είναι πιο επιρρεπείς στο ρίσκο και τις συναρπαστικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε περισσότερα ατυχήματα και θανάτους. Είναι ενδεικτικό, όπως σημειώνει η έρευνα, ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να δείξουν παραβατική συμπεριφορά είτε ως οδηγοί είτε ως πεζοί, σε σχέση με τις γυναίκες.

4) Οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην αυτοκτονία

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αυτοκτονήσουν σε σχέση με τις γυναίκες. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι 3,5 φορές πιο πιθανό για έναν άνδρα να πεθάνει από αυτοκτονία παρά για μια γυναίκα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις