Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Απαισιόδοξος ο Ρέγκλινγκ: “Δεν είναι σίγουρη η συμφωνία ως τις 20 Μαρτίου”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαισιόδοξος ο Ρέγκλινγκ: “Δεν είναι σίγουρη η συμφωνία ως τις 20 Μαρτίου”

Εν όψει του Eurogroup της 20ης Μαρτίου, κάθε δήλωση για τη διαπραγμάτευση είναι υψίστης σημασίας και αποκαλύπτει τις προθέσεις των δανειστών αλλά και της κυβέρνησης. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, χαρακτήρισε αβέβαιο το κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι την επόμενη κρίσιμη συνάντηση, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν. Μιλώντας στο ιαπωνικό […]

tsak

Εν όψει του Eurogroup της 20ης Μαρτίου, κάθε δήλωση για τη διαπραγμάτευση είναι υψίστης σημασίας και αποκαλύπτει τις προθέσεις των δανειστών αλλά και της κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, χαρακτήρισε αβέβαιο το κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι την επόμενη κρίσιμη συνάντηση, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν.

Μιλώντας στο ιαπωνικό πρακτορείο Nikkei, είπε πως «η επίτευξη συμφωνίας έως το επόμενο Eurogroup δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι και σίγουρη», προσθέτοντας πως «πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά ακόμη».

7F5C9F2FE161670B5567E73BE4C32C05

Σε γενικές γραμμές, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε πως η εικόνα της ευρωζώνης βρίσκεται σε καλό επίπεδο ως προς την οικονομική κατάσταση, παραλληλίζοντας το με αυτό των ΗΠΑ.

Ως προς την δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας, τα εναπομείναντα βήματα είναι «πολύ μικρά» και πλέον «ελάχιστες τράπεζες έχουν προβλήματα και αυτές αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις».

Αναφερόμενος στην αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, υποστήριξε πως αυτό ο «διαζύγιο» πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι την ευρωζώνη στο σύνολο της. Σχολίασε όμως και την υποψηφιότητα της Λεπέν, κρίνοντας πως είναι απίθανο να πάρει την προεδρία της Γαλλίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις