Στην Τουρκία με ταχύπλοο που δεν “πιάνεται” από τα ραντάρ θα πήγαιναν τα “χάπια των τζιχαντιστών”

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στην Τουρκία με ταχύπλοο που δεν “πιάνεται” από τα ραντάρ θα πήγαιναν τα “χάπια των τζιχαντιστών”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Στην Τουρκία με ταχύπλοο που αναπτύσσει ταχύτητες που δεν «πιάνονται» από τα ραντάρ του Λιμενικού, σχεδίαζαν οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα  παρασκευής των «χαπιών των τζιχαντιστών» να διοχετεύσουν τα 635.000 χάπια που κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ, την ΕΛ.ΑΣ και το Λιμενικό. Για τρεις ολόκληρους μήνες, οι τρεις συνεργαζόμενες υπηρεσίες, αφού είχαν λάβει την […]

06.03.2017 | 23:22

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην Τουρκία με ταχύπλοο που αναπτύσσει ταχύτητες που δεν «πιάνονται» από τα ραντάρ του Λιμενικού, σχεδίαζαν οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα  παρασκευής των «χαπιών των τζιχαντιστών» να διοχετεύσουν τα 635.000 χάπια που κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ, την ΕΛ.ΑΣ και το Λιμενικό.

Για τρεις ολόκληρους μήνες, οι τρεις συνεργαζόμενες υπηρεσίες, αφού είχαν λάβει την αρχική πληροφορία από την αμερικανική DEA,  παρακολουθούσαν τα άτομα της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε παράνομα το παρασκευαστήριο των επικίνδυνων χαπιών Captagon στη περιοχή του Λουτρόπυργου στη Νέα Πέραμο, αλλά και σε αποθήκη του Κορωπίου.

Στην υπόθεση που χαρακτηρίζεται πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, κατασχέθηκαν 635.000 δισκία των χαπιών Captagon, τα οποία χρησιμοποιούνται για το «ντοπάρισμα» των τζιχαντιστών μαχητών του ISIS και προορίζονταν για χώρες της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και η Συρία.

Η μεγαλύτερη κατάσχεση χαπιών που «ντοπάρουν» τους τζιχαντιστές

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κατάσχεσης ναρκωτικών χαπιών,  ενώ εκτιμάται ότι οι εμπλεκόμενοι, βάσει των ουσιών που βρέθηκαν στο παρασκευαστήριο, είχαν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν άλλη μία τέτοια ποσότητα ναρκωτικών.

Διερευνάται, μάλιστα, εάν έχουν διατεθεί και στην ελληνική αγορά. Η αξία των προς πώληση χαπιών που κατασχέθηκαν εκτιμάται περίπου σε 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τιμή του κάθε δισκίου ανέρχεται σε 20 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο Αλβανοί, ένας Τούρκος και ένας Έλληνας. Καταζητούνται, επίσης, άλλοι τρεις, εκ των οποίων ένας Τούρκος, ένας Αλβανός και ένας Έλληνας συνταξιούχος πρώην αστυνομικός.

Καταζητούμενος Τούρκος ήταν ο χημικός της εγκληματικής οργάνωσης

Ειδικά ο καταζητούμενος Τούρκος ήταν ο… χημικός της οργάνωσης, αυτός που αποφάσιζε τις δοσολογίες των υλικών πριν μπουν στο… μπλέντερ!

Το παράνομο παρασκευαστήριο εντοπίστηκε σε μονοκατοικία στην περιοχή του Λουτρόπυργου, όπου βρέθηκε ένα φορτηγό με  κατασκευασμένη κρύπτη, στην οποία θα τοποθετούνταν τα χάπια για να μεταφερθούν στο Κορωπί.

Εκεί βρισκόταν ένα ταχύπλοο σκάφος της οργάνωσης με δύο μηχανές 500 ίππων η κάθε μία, μέσω των οποίων μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 70 μιλίων την ώρα.

Exit mobile version