Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιορδανία: Δεκαπέντε απαγχονισμοί για τρομοκρατία και φρικιαστικά εγκλήματα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανία: Δεκαπέντε απαγχονισμοί για τρομοκρατία και φρικιαστικά εγκλήματα

Μέσα στις φυλακές, τα ξημερώματα του Σαββάτου, απαγχονίστηκαν 13 Ιορδανοί, στα πλαίσια μαζικής εκτέλεσης για εγκλήματα που είχαν διαπράξει. Σύμφωνα με ανακοίνωση κυβερνητικού εκπροσώπου, ο απαγχονισμός τους έγινε στη φυλακή νότια του Αμάν. Οι δέκα από αυτούς είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, υπεύθυνη για πολλές σοβαρές επιθέσεις, όπως αυτές «κατά του γραφείου γενικών […]

oi-talimpan-apagxonisan-dimosia-pente-anthrwpous.w_hr

Μέσα στις φυλακές, τα ξημερώματα του Σαββάτου, απαγχονίστηκαν 13 Ιορδανοί, στα πλαίσια μαζικής εκτέλεσης για εγκλήματα που είχαν διαπράξει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση κυβερνητικού εκπροσώπου, ο απαγχονισμός τους έγινε στη φυλακή νότια του Αμάν.

58ba7299cd3a181c8d63292a

Οι δέκα από αυτούς είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, υπεύθυνη για πολλές σοβαρές επιθέσεις, όπως αυτές «κατά του γραφείου γενικών πληροφοριών της Ιορδανίας, κατά μελών των δυνάμεων ασφαλείας και κατά της πρεσβείας στη Βαγδάτη το 2003». Οι άλλοι πέντε καταδικάστηκαν σε θάνατο για εγκλήματα όπως ο βιασμός και άλλα «φρικιαστικά», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Η Ιορδανία, που δέχεται πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις τελευταία, συμμετέχει στο διεθνή συνασπισμό ο οποίος διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Σημειώνεται πως η τελευταία μαζική εκτέλεση στη χώρα, έγινε το 2014 με 11 απαγχονισμούς, ενώ εκτιμάται πως στη χώρα χιλιάδες πολίτες ακολουθούν το ΙΚ και την Αλ Κάιντα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις