Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Επίθεση Δραγασάκη στο ΔΝΤ: “Όταν μας λένε οι θεσμοί υπογράψτε, να εξηγούν ακριβώς τι να υπογράψουμε
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Δραγασάκη στο ΔΝΤ: “Όταν μας λένε οι θεσμοί υπογράψτε, να εξηγούν ακριβώς τι να υπογράψουμε

Σκληρή επίθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που «δεν ξέρει τι θέλει» εξαπέλυσε ο Γιάννης Δραγασάκης, με δηλώσεις του στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Λίγο πριν η κυβέρνηση καταφέρει να κλείσει την αξιολόγηση, οι θεσμοί έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό στην διαπραγματευτική ομάδα, με αποτέλεσμα όλα να καθυστερήσουν. Ναι μεν ζητούνται σκληρά μέτρα που αγγίζουν […]

dragasakhs_533_355

Σκληρή επίθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που «δεν ξέρει τι θέλει» εξαπέλυσε ο Γιάννης Δραγασάκης, με δηλώσεις του στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Λίγο πριν η κυβέρνηση καταφέρει να κλείσει την αξιολόγηση, οι θεσμοί έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό στην διαπραγματευτική ομάδα, με αποτέλεσμα όλα να καθυστερήσουν.

Ναι μεν ζητούνται σκληρά μέτρα που αγγίζουν τα 3,6 δις. ευρώ, αλλά το ΔΝΤ δεν είναι ξεκάθαρο. Μάλιστα με έντονο ύφος είπε: «Θέλω να παρακαλέσω τους θεσμικούς παράγοντες όταν λένε υπογράψτε να εξηγούν τι να υπογράψουμε».

Με την εκβιαστική πολιτική των θεσμών και χωρίς να υπάρχουν διέξοδος, ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε και την δυσαρέσκεια του για την ενασχόληση του Τόμσεν με τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία.
«Πέρα από τα greek statistics, έχουμε και τα Τόμσεν statistics» , είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση και το κυβερνητικό έργο έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης», συμπλήρωσε.

giannis-dragasakis-maksimou

Πάντως, εμφανίστηκε σίγουρος για την είσοδο της χώρας στις αγορές δοκιμαστική το τρέχον έτος, ενώ απέκλεισε ένα τέταρτο πρόγραμμα.

«Θα παραμείνουμε σε καθεστώς αυξημένης εποπτείας εξαιτίας των δανείων που έχουμε πάρει ήδη. Μπορούμε να έχουμε συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων ως τις 20 Μαρτίου».

Εκτιμά πως θα έρθει η συμφωνία, αναφερόμενους στους τρεις λόγους:
1. Η συμφωνία υλοποιείται, οι στόχοι υλοποιούνται και υπερκαλύπτονται.
2. Η πρόοδος δεν αμφισβητείται, αυτά που λέει η κυβέρνηση υποστηρίζονται και από την Ευρώπη.
3. Ό,τι είναι θετικό για την Ελλάδα, είναι θετικό και για την Ευρώπη.

Όσο για τις κινήσεις της κυβέρνησης που έχουν φέρει αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στον ίδιο τον ελληνικό λαό, ο κ. Δραγασάκης είπε πως «το αφήγημα που έχει βγει προς τα έξω απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα». Η κυβέρνηση έκανε μια «θετική πρόταση προς την Ευρώπη», την οποία όπως δήλωσε θα ήθελε πολύ να παρουσιάσει κάποια στιγμή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις