Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Γκάμπριελ: Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε στην Ευρώπη και με την ανάπτυξη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπριελ: Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε στην Ευρώπη και με την ανάπτυξη

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά από συνάντηση που είχε στην Ιταλία με τον Ιταλό ομόλογό του  υπουργό Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, δήλωσε πως τόσο η Ιταλία, όσο και η Ελλάδα και η Γαλλία χρειάζονται περαιτέρω βοήθεια τόσο στο ζήτημα της ανεργίας όσο και στο μεταναστευτικό. “Δεν γίνεται ενώ υπάρχουν ελληνικά και ιταλικά […]

gabrielsig

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά από συνάντηση που είχε στην Ιταλία με τον Ιταλό ομόλογό του  υπουργό Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, δήλωσε πως τόσο η Ιταλία, όσο και η Ελλάδα και η Γαλλία χρειάζονται περαιτέρω βοήθεια τόσο στο ζήτημα της ανεργίας όσο και στο μεταναστευτικό.

“Δεν γίνεται ενώ υπάρχουν ελληνικά και ιταλικά hot spot, κάποιες χώρες να αποσύρονται και να αφήνουν το βάρος στις πλάτες των άλλων”, υπογράμμισε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ,.

Ενώ περαιτέρω τόνισε “Πρέπει να επιτρέψουμε στην Ιταλία να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο για να μειώσει το χρέος. Δεν μπορούν, συγχρόνως, να γίνονται μεταρρυθμίσεις και να πετυχαίνεται και εξοικονόμηση πόρων”.

Ενώ έκανε ειδική μνεία στην “Ατζέντα Σρέντερ” σημειώνοντας πως το παράδειγμα της Γερμανίας “αποτελεί απόδειξη ότι χρειάζεται χρόνος. Χρειάζεται χρόνος για να μειωθεί καθοριστικά το χρέος. Δεν μπορούν να γίνουν μαζί οι μεταρρυθμίσεις και δημόσια αποταμίευση”. “Εμείς το μάθαμε στο πετσί μας και θα έπρεπε να το επιτρέψουμε και στους άλλους”, πρόσθεσε.

Ενώ τόνισε με έμφαση πως το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας “ονομάζεται σταθερότητας και ανάπτυξης, αλλά τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη έγινε το λάθος να δοθεί προτεραιότητα στην σταθερότητα, χωρίς ενδιαφέρον για την ανάπτυξη.Τώρα πρέπει να ασχοληθούμε και με τις δυο“, κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις